Mathy Jr., Daem, Van Duffel en broertjes Philippaerts laten van zich horen op Costa del Sol Tour

In het Spaanse Mijas is de Costa del Sol Tour nog steeds in volle gang en onze jonge landgenoten doen het erg goed op Spaanse bodem: zo wisten zowel Anthony als Thibault Philippaerts zich in de kijker te rijden. Ook Viktor Daem en Claudine Van Duffel lieten vandaag zien waarom zij een van dé jonge talenten van het moment zijn.

De beste prestatie kwam nog wel van Francois Mathy Jr. die op stijlvolle wijze de ranking proef over 1.45m wist te winnen.

Samen met de talentvolle Ugano Sitte nakomeling Casnove de L'Herse was Mathy Jr. bijna een seconden sneller als direct concurrent Robert Smith. In het parcours direct op tijd wist het duo in 62.63 seconden over de eindtreep te komen. Smith volgt met twee paarden op tweede en derde plaats. De Brit klokte met KWPN'er Cimano E (v. Unaniem)  63.50 seconden en kwam met zijn tweede troef Ilton (v. Dulf van den Bisschop) enkele tienden later over de finish.

De top vijf werd compleet gemaakt door Bruce Goodin en John Whitaker.

In de 1,30m rubriek behaalde Anthony Philippaerts een knappe zevende plaats met Cillhelm (v. Willemous). Het duo kon de nul niet op het score bord houden. Ze kwamen na 87,5 seconden over de eindmeet maar tikten één balk uit de lepels. Philippaerts eindigde ook nog op de elfde plaats met Certain vd Begijnakker (v. Cardento). Met deze Cardento-afstammeling onder het zadel, reed hij een erg snelle ronde in 89,69 seconden maar kreeg twee springfouten aangerekend.

De winst ging in deze rubriek naar Lara Whiteway. Zij sprong met Bellagio II (v. Contender) een foutloze ronde in 73,13 seconden. Raena Leung eindigde met Folinde van het Slager (v. Contact vd Heffinck) op de tweede plaats. Ook zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 85,26 seconden. Chris Franks en Monks Grand Prix (v. Stakkato) vervolledigden de top drie. Ook zij hielden de nul op het scorebord en finishten in 88,5 seconden. Stefanie Saperstein (Chatel vd Wolfsakker) en Steven Franks (Billy Ginger) eindigden op de vierde en vijfde plaats.

In de 1,35m rubriek eindigde Claudine Van Duffel op een vijfde plaats. Zij kon hiervoor rekenen op Dream van Generhese (v. Indian Gold). Van Duffel liet het hout ongemoeid en finishte in 78,90 seconden. De overwinning ging naar Louise Whitaker. Zij reed Cuata (v. Tsungske) in 67,53 seconden naar de finish en liet hierbij het hout ongemoeid. Adrian Whiteway nam met Cash Point (v. Con Air) de tweede plaats voor zijn rekening. De derde plaats was voor Stefanie Saperstein en La Boom (v. Lacoochie). Zij sprongen een foutloze ronde in 73,44 seconden.

Antonia Andersson eindigde op vier met IC Magic Van De Bien (v. Cicero). Ook voor Viktor Daem was een een mooie top tien klassering in deze rubriek. Hij sprong met Quinoa Des Riollets (v. Calvaro Z) naar de achtste plaats in 82,14 seconden.

In de 1,40m rubriek was het dan weer Thibault Philippaerts die zich in de kijker reed. Hij eindigde niet enkel op de derde, maar ook op de zesde plaats. Voor de derde plaats kon hij rekenen op Anaelle De Lojou (v. Apache D'Adriers) om in 73,56 seconden naar de finish te rijden. Voor de zesde plaats rekenende hij op Jaimi Van Dorperheide (v. Winningmood). Ook zij sprongen een foutloze omloop in 89,94 seconden.

De eerste plaats ging in deze rubriek naar Bruce Goodin. Hij finishte met Caltona (v. Calvaro) in 70,16 seconden en was zo alle andere combinaties te slim af. De tweede plaats ging naar Graham Babes. Samen met zijn Calvade vd Pikkerie Z (v. Calvaro Z) sprong hij een foutloze omloop in 71,85 seconden. De top vijf werd vervolledigd door respectievelijk Sean Monaghan (Arena Z) en Harry Charles (Ernestine F).

Tot slot was er ook in de 1,30m rubriek een knappe prestatie van Anthony Philippaerts. Hij slaagde er met Cerlino Von Hof CH immers in om de eerste plaats op zijn naam te schrijven. Deze combinatie was de enige die erin slaagde de nul op de teller te houden en sleepte zo dus de overwinning in de wacht. De tweede plaats ging naar de Spaanse ruiter Manuel Blazques Rein en Nordica (v. Nordico). De top drie werd vervolledigd door de Nederlandse ruiter Leon Thijssen. Met Donique (v. Douglas) onder het zadel, haalde hij de barrage wel, maar in die barrage kreeg hij 11 strafpunten achter zijn naam.