Daem en Philippaerts zorgen voor Belgische overwinningen in Mijas

Daem en Philippaerts zorgen voor Belgische overwinningen in Mijas
In afwachting van de Grand Prix die later vandaag gereden zal worden, werden er in Mijas alvast verschillende andere proeven afgewerkt. En in die andere rubrieken zijn onze landgenoten er met twee overwinningen zeker en vast in geslaagd de Belgische eer hoog te houden.

De eerste rubriek van de dag was een 1,10m rubriek en hierin wist onze landgenoot Anthony Philippaerts moeiteloos de Belgische eer hoog te houden. Met Califa 111 Z (v. Clovis 111) onder het zadel, snelde hij naar de eindmeet in 44,23 seconden. Hiermee bleef hij de Duitser Patrick Doller voor die met Cayenne XVI (v. Carentan) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Ook hij bleef van het hout en finishte in 45,05 seconden. Dirk-Heiner Strobel vervolledigde de top drie. Hij hield met Elske UT De Noarderma (v. Carosso VDL) de nul op het scorebord en finishte in 48,05 seconden.

Maria Dmitrieva (Carlotta CE) en Jule Luneburg (Cool Cat 13) vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

In de 1,40m rubriek was het Viktor Daem die de Belgische eer hoog hield. Hij sprong met Quina Des Riollets (v. Calvaro Z) een foutloze tweede fase in 28,41 seconden. Met deze tijd was hij net geen seconde sneller dan de Duitse amazone Angelina Herroder. Zij nam met Panthere De Bacon (v. Mr Blue) de tweede plaats voor haar rekening met een tijd van 29,23 seconden. Mike Patrick Leichle en Folinde van het Slager (v. Contact vd Heffinck) sprongen naar de derde plaats.

Alex David Gill en Sean Monaghan eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Gill zadelde Billy Fraulein (v. Billy Congo), Monaghan reed met I Do vd Kwakkelhoeve (v. Deauville De La Vie) naar de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten