Couscous van Orti springt Samuel Parot naar overwinning in toprubriek Pennsylvania National Horse Show

Couscous van Orti springt Samuel Parot naar overwinning in toprubriek Pennsylvania National Horse Show
Samuel Parot en Couscous van Orti (Nabab de Reve x Cash) hebben de overwinning behaald in de 10 000 dollar rubriek Dash for the Cash op de Pennsylvania National Horse show. Parot had niet veel tijd om rond te kijken in het enorme Farmshow Complex, want hij arriveerde slechts één uur voor het begin van de proef. En dat terwijl hij als startnummer 1 had. De Olympische veteraan uit Chili zei: "Dit is mijn eerste keer in Harrisburg. Ik vind het hier ongelofelijk, deze locatie bezorgt je een echt wauw-gevoel. Ik ben hier nog niet zo lang, maar ik ben erg blij dat ik er bij kan zijn en natuurlijk is het geweldig om te winnen. Het is niet gemakkelijk, dus als je er in slaagt is het echt onbeschrijfelijk."

De eerste twee ruiters van veertien lieten het parcours van Bernardo Cabral gemakkelijk lijken. Samuel Parot en de vijftienjarige Couscous stopten de klok op 47,803 seconden dankzij enkele vliegensvlugge wendingen. Laura Chapot en Thornhill Kate bleven foutloos in 49,056.

"Er waren twee momenten in het parcours waarin je wat tijd kon besparen," zegt Parot. "Ik deed dit bij de tweede hindernis; de andere ruiters reden aan op zes galoppassen, ik deed het in vijf."

Couscous van Orti liep voorheen onder het zadel van Pieter Devos (op foto) en werd gefokt door Johan Van Oost.