Costa Del Sol Tour: Harmegnies, Philippaerts en Malherbe vooraan in Youngster Classes

Costa Del Sol Tour: Harmegnies, Philippaerts en Malherbe vooraan in Youngster Classes
Aan de 'Costa Del Sol' is de Winter Cup 2017 nog steeds in volle gang. Vandaag was het aan de jonge talenten van morgen om te tonen wat ze waard zijn onder de Spaanse zon. De eerste proef die vandaag op het programma stond, was die voor de 5-jarige springpaarden. In deze rubriek was het de Britse Lauren Edwards die met de overwinning aan de haal ging. Met Bret Star (v. Breitling LS) onder het zadel, sprong ze een foutloze ronde in 58,59 seconden. Hiermee was ze duidelijk sneller dan haar landgenoot Benjamin Raistrick die met Hessel (v. VDL Sheraton) op de tweede plaats eindigde. Ook zij bleven van het hout en finishten in 61,99 seconden. Onze landgenoot Maxime Harmegenies vervolledigde de top drie met Hantuscha.

Ook in de proef voor 6-jarige paarden slaagde Harmegnies erin zich te klasseren. Hij kon hiervoor rekenen op Call Me Carl 3 (v. Comme Il Faut). Met deze ruin onder het zadel, sprong onze landgenoot een foutloze omloop in 69,40 seconden, goed voor de elfde plaats. Ook voor Thibault Philippaerts was er een knappe klassering: met de Darco afstammeling Ledarco de Septon liet de jonge ruiter alle balken in de lepels en finishte in 59,18 seconden. Dit was meteen goed voor de vierde plaats. De winst bleef ook in Belgische handen: Cassandre Malherbe snelde met Fee van het Cauterhof (v. Bamako de Muze) naar de eindstreep in 51,66 seconden en was zo alle concurrentie te snel af. De tweede plaats ging naar Carron Nicol en Galerius (v. Diamant de Semilly). Zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 56,80 seconden. De Ier Sean Monaghan vervolledigde de top drie. Hij haalde zijn Goa (v. Padinus) van stal om in 59,14 seconden naar de finish te rijden.

Naast de tweede, nam Carron Nicol ook de vijfde plaats in beslag. Met Moonraker (v. Fantaland) onder het zadel finishte de Brit in 59,91 seconden.

In de rubriek voor de 7-jarigen ging de winst naar Louise Whitaker. Met haar Special Warrior (v. Warrior) onder het zadel, sprong ze een foutloze omloop in 66,48 seconden. Hiermee was ze ruim een seconde sneller dan Fidel Davila Garcia die met Altauer de Maeza (v. Centauer Z) op de tweede plaats eindigde. De derde podiumplaats was voor Bethanie Knight en Foss (v. Boss) ook zij lieten het hout ongemoeid en finishen in 68,16 seconden.

Fidel Segovia (Jack) en Erika Lickhammer (Chico Z) vervolledigden de top vijf.

Ook in deze proef wist Maxime Harmegnies zich te klasseren. Met Dibaro eindigde hij op de tiende plaats terwijl hij met de BWP-er Dignity (v. Dignified Van't Zorg) op de elfde plaats eindigde.