Constant Van Paesschen tweede in loodzware Derby van La Baule

Constant Van Paesschen tweede in loodzware Derby van La Baule
Maikel van der Vleuten zette zojuist een prestatie van formaat neer in La Baule door als enige foutloos door de loodzware Derby te komen met zijn VDL Groep Quatro (v. Quaprice boimarot Quincy). Belg Constant Van Paesschen deed ook goede zaken en werd tweede vlak voor de Duitse Janne Friederike Meyer-Zimmernann die de derde plaats voor rekening nam.

Over het zware parcours gemixt met natuurlijke hindernissen lieten Van der Vleuten en de 11-jarige Quaprice Boimargot Quincy-zoon zich niet van de wijs brengen. Veilloos ging het duo over de grasmat van La Baule naar de finish met een tijd van 147.29 seconden. Daarmee bleven ze als enige combinatie foutloos binnen de tijd en eiste de winst op.

Meermaals werd het echter wel spannend! Zo ook tijdens de rit van Van Paesschen. die met zijn BWP-ruin Hamlet vd Donkhoeve (v. Lord Z) alle sprongen zonder problemen overwon. Maar aan het einde van het lange parcours kwam de jonge Belg wel in tijdnood en mochten ze één strafpunte voor tijd aanrekenen.

Hetzelfde overkwam de Duitse Meyer-Zimmerman en Chloe (v. Chippendale Z). In het zadel bij de merrie, die overigens drie jaar geleden Belgisch kampioen werd met Penelope Leprevost in Lummen, sprong de amazone als een ware "eventing" ruiter door het water op weg naar de finish. Daar aangekomen kwamen er twee strafpunten voor tijd op de klok, waarmee het een derde plaats werd achter Van Paesschen die zich als tweede mocht opstellen.

De beste Franse rit kwam uit handen van Mathieu Billot. Voor thuispubliek hield de ruiter er flink de vaart in met de 11-jarige Saphire Des Chayottes (v. Diamant De Semilly). Lange ging het dan ook goed maar er viel toch nog een balk waardoor het niet tot een barrage kwam. Billot werd met zijn sneller rit in 135.02 seconden uiteindelijk vierde voor landgenoot Philippe Rozier.

Sanne Thijssen lijkt ook haar volgende Derby topper te hebben gevonden in Bulavsco (v. Verdi). Nu Ulena, waarmee ze vorig jaar de jongste winnares van de Derby van Eindhoven was, met pensioen is lijkt Verdi-zoon het stokje te hebben overgenomen. Een paar weken geleden werd het duo al vierde in de Derby van Lummen, nu was er wederom een topnotering met een zesde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.