Constant Van Paesschen, Kelly Vanndousselaere en Maria Celotto grijpen prijzen in Oliva

Constant Van Paesschen, Kelly Vanndousselaere en Maria Celotto grijpen prijzen in Oliva
Ook bij de jonge paarden lieten de Belgische deelnemers van zich horen vandaag op de MET in Oliva Nova. Bij de zevenjarigen haalde Guillaume Foutrier met de sBs-ruin, Fayerbal du Ronchy (v. Baloubet du Rouet) de overwinning. In het zadel van Patrick Huyse's schimmel klokte hij af in 36,94 seconden. Foutrier kwam als laatste aan de start en haalde alles uit de kast om Marie Demonte naar de tweede plaats te verwijzen.

De Franse amazone volgde op de tweede plaats met de SF-merrie, Bianca de la Roche (v. Diamant de Semilly). De combinatie stopte de timer op 37,31 seconden en ging zo landgenoot Paul Lescaillet met Ballerine du Vilpion (v. Baloubet du Rouet) vooraf.

Italië's Giulia Martinengo Marquet strandde net buiten het podium met de Zangersheide-merrie, Clintana Lvp Z (v. Clinton I).

Constant Van Paesschen zorgde voor het beste Belgische resultaat. In het zadel van Bbugano de l'Abbaye (v. Ugano Sitte) sprong hij naar de zesde stek in deze youngster rubriek.

Verder klasseerden Kelly Vanndousselaere (Formica du Houssoit, v. Doré van 't Zorgvliet) en Maria Magdalena Celotto (Nabaska de la Falize) zich in de prijzen.
Klik hier voor de prijzen