Constant Van Paesschen floreert onder de Spaanse zon. Winst voor Laurent Guillet.

February 14, 2018

Op de MET tour blijven de Belgen van zich laten horen. In de finale voor zevenjarigen haalde Laurent Guillet de overwinning.  Samen met de SF-merrie, Braise du Cazala (v. Lauterbach) sprong Guillet naar de overwinning in 38,71 seconden. Het Franse duo werd op de hielen gezeten door Constant Van Paesschen met de Quadros-zoon, Quido van de Helle.

Van Paesschen kruiste de eindmeet in 39,08 seconden en beef zo voor op de Zwitserse Jennifer Meylan met de sBs-ruin, Furby van de Kranenburg (v. Flamenco de Semilly). Constant Van Paesschen volgde net buiten het podium op de vierde plaats. Met onder het zadel Bugano de l’Abbaye (v. Ugano Sitte) stopte hij de chrono in 40,27 seconden.

Guilia Martinengo Marquet vervolledigde de top vijf met Clintana LVP Z (v. Clinton I).

Ook Lieven Devos haalde de prijzen. Samen met de Clearway-ruin, Can’T Stop 4 sprong Devos naar de vijftiende plaats. In totaal kwalificeerden 15 combinaties zich voor de barrage.

Klik hier voor de resultaten

Bij de vijfjarigen wist Dominique Hendrickx op te vallen. Holger Wulschner sprong er naar de winst met de Caretino 2-zoon, Caspian. Hendrickx volgde op de tweede plaats met de sBs-ruin, Happy Danser Les HAuts (v. Caspar). Samen met Hassman Sitte (v. Arko III) haalde HEndrickx eveneens de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten