Constant Van Paesschen en Jos Verlooy klasseren zich in Lissabon's Grote Prijs

Constant Van Paesschen en Jos Verlooy klasseren zich in Lissabon's Grote Prijs
Op zondag middag kwamen 55 combinaties aan de start tijdens de 1.60m hoge Grote Prijs in Lissabon. Slechts twee combinaties slaagden in een dubbele nulrit. Olivier Robert en de 13-jarige BWP-ruin, Eros (v. Querlybet Hero) noteerde de snelste tijd in 39,35 seconden.

Robert tikte echter één balk uit de lepels en stelde zich zo tevreden met de derde plaats. Het was zijn landgenoot Harold Boisset die met de winst huiswaarts keerde. In het zadel van de Quasimodo Z-dochter, Quolita Z sprong Boisset naar de overwinning in 42,06 seconden. De combinatie werd opgevolgd door Filippo Codecasa met onder het zadel Go High della Bassanella (v. Go on Top).

Luxemburgse springruiter, Victor Bettendorf toonde zijn kunnen. Samen met de elfjarige Sorbier Blanc (v. Hericho Pierreville) liet hij merken klaar te zijn voor de internationale springwedstrijd in Roeser, eind juni op eigen bodem. Vandaag strandde de springruiter op de vierde plaats. Zo ging hij België's Constant Van Paesschen en de 10-jarige Carlow van de Helle (v. Caretino) vooraf.

Jos Verlooy klasseerde zich eveneens voor de barrage. Op de rug van Appolonia (v. Bogegaardens Apollo) strandde hij na één springfout op de zevende stek.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN