Conor Swail en zijn Belgische Flower van het Lindenhof winnen wereldbeker Langley

August 28, 2017

Het bleek geen verrassing te zijn tijdens de Longines Wereldbeker in Langley. In de 1.60m wereldbeker wedstrijd in Canada sprong Ierland’s Conor Swail naar de overwinning. In het zadel van zijn 12-jarige BWP-merrie, Flower won hij eerder die week al twee hoofdrubrieken.

Swail en zijn Bon-Ami dochter snelden naar de winst in 41,86 seconden. Flower (Flower van het Lindenhof) is de volle zus van Vulkaan van het Lindenhof. In het verleden werd de merrie uitgebracht door voormalig STX-amazone, Nina Fagerström.

De Canadees, Christopher Surbey zorgde voor thuisvreugde met zijn tweede plaats. Op de rug van de 9-jarige KWPN-ruin, Daylight VDL (v. Baloubet du Rouet) stopte hij de klok in 45,48 seconden.  Vroeger werd de KWPN’er gereden door Suzanne Tepper.

Jamie Barge en Luebbo (v. Lord Pezi) volgde op de derde plaats. Landgenoot Sayre Happy strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Samen met Dolinn (v. Cardento) was de Amerikaan de traagste foutloze combinatie in de barrage.

De snelste vierpunten was Canada’s Jenn Serek met de Eurocommerce Berlin-zoon, Wicked. Het duo vervolledigde zo de top vijf.

Klik hier voor de resultaten