Cobbaut grijpt de winst in Prijs Lieven Hendrickx

Cobbaut grijpt de winst in Prijs Lieven Hendrickx
Vanavond wordt er niet enkel op de A-piste gesprongen in Mechelen, ook op de B-piste wordt een druk programma afgewerkt. Zonet werd de prijs ‘Lieven Hendrickx’ afgewerkt. Het ging om een 1m40 rubriek die rechtstreeks tegen de klok gereden werd. In deze rubriek toonde Geoffrey Cobbaut nog maar eens waarom hij één van de snelste ruiters van het land is.



Met de 9-jarige Id 1 (v. Diamant de Semilly) onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 55,65 seconden. Hiermee bleef hij ruim zijn eerste concurrente, Petronella Andersson, voor die met Mouse (v. Limbus) op de tweede plaats eindigde. De Zweedse amazone sprong een foutloze omloop met de 19-jarige ruin en finishte in 56,35 seconden. Vincent Lambrecht en S & L Through The Looking Glas (v. Arkan) namen de derde plaats voor hun rekening. Ook zij sprongen een foutloze ronde en finishte in 58,04 seconden.

Koen Vereecke en Jativia (v. Cardento) namen de vierde plaats voor hun rekening in een tijd van 58.84 seconden. Donaat Brondeel en Jadorado van de Bremboshoeve (v. Breemeersen Adorado) deden het eveneens foutloos in 60,03 seconden wat hen een vijfde plaats opleverde.