Clara Lafrut en Celine Schoonbroodt-De Azevedo opnieuw in de prijzen in Vilamoura

Clara Lafrut en Celine Schoonbroodt-De Azevedo opnieuw in de prijzen in Vilamoura
Tijdens de ochtendproeven in Vilamoura, Portugal waren het de Ieren die met de eerste overwinning van de dag aan de haal gingen. Dit gebeurde onder een stralende zon tijdens de proef voor 7-jarige paarden. DankzijĀ Cameron Hanley, dieĀ Arany de Kergane opgezadeld had weerklonk het Ierse volkslied. Met dezeĀ Nervoso x l'Arc de Triomphe ruin, ging hij door de finish in een tijd vanĀ 61,21 seconden.

De zilveren medaille in deze 1m35 rechtstreeks op tijd was voor Laurent Goffinet. Voor Frankrijk reed hij Atome des Etisses, een Mylord Cathago hengst, naar de finish in een tijd vanĀ 63,52 seconden. Brons was ook voor Ierland, ditmaal dankzij Anthony Condon enĀ Frisco. Samen met dezeĀ Azteca VDL x Phin Phin ruin ging hij foutloos over de meet in een tijd vanĀ 63,96 seconden.

Alberto Harari (MEX) enĀ Fontaine Blue Ckv (v. Zirocco Blue VDL) werden vierdeĀ (64,26 seconds) enĀ Theo Chehu (FRA) die metĀ Armoiere des Ormes (v. Qlassic Bois Margot) aan de start kwam vervolledigde de top 5.

Tijdens de CSI3* 1m35 bleef de overwinning echter in eigen land. Luis Sabino GonƧalves was er de snelste van de 62 combinaties die aan de start kwamen. Samen met Goran Imperio Egipcio (v. Cicero Z) klopte hij met een tijd van 23,93 seconden de Franse Laurent Goffinet.
Goffinet is vandaag een beetje eeuwige tweede, want opnieuw was hij net niet snel genoeg om de winnaar te kloppen. Hij laat wel 60 combinaties achter zich dankzij Valkyrie Condeenne (v.Ā l'Arc de Triomphe*Bois Margot) in een tijd van 24,05 seconden.

Martim Portela Ā De Morais bezette de derde plaats met onder het zadel Gina Van Overis (v. Darco), zij gingen namelijk over de meet in een tijd van 24,84 seconden.

Luis Sabino GonƧalves behaalde ook nog eens een vierde plaats, ditmaal met Twix Van Overis Z, die van dezelfde fokker afkomstig is als Gina die derde werd (Lenaerts Gerald).
De top vijf vervolledigen we met de Brit Douglas Duffin en Chento D (v. Indoctro). Zij gingen over de meet in een tijd van 26,71 seconden.

De beste Belgen in deze proef waren Clara Lafrut die met Carteno Z (v. Caretano Z) op plaats zeven eindigde en Celine Schoonbroodt-De Azevedo die op de rug van Bergkamp (v. Indoctro) achtste werd.

Resultaten vind je hier