Christophe Leutenez ijzersterk op het Zilveren Spoor

March 2, 2018

In Moorsele wordt naar het einde van het indoor seizoen toegewerkt. In de 1.30m hoofdrubriek van de kleine cup op donderdag  werd het een kat -en-muis-spel tussen Christophe Leutenez en Nina Fagerstrom.

Leutenez haalde uiteindelijk de overwinning met Esteny vd Herkkant (v. President). Leutenez wist als enige onder de 24 seconden te blijven. Met bijna één seconde verschil volgde hij zichzelf op in het zadel van de 8-jarige Cruz van Kerselare (v. Chellano Z). Nina Fagerstrom volgde op de derde en vierde plaats. Samen met Fiero sloot de Finse het podium af. Op de rug van Campus ging ze Geroges Ngan Sassi met Take it Easy vooraf.

In de 1.20m rubriek hield Jimmy Vandeven de concurrentie achter zich. Op de rug van Best Off klokte Vandeven foutloos af in 23,37 seconden. Met ruim één seconde verschil volgde Georges Ngan Sassi met Happy Boy van het Lindehof  op de tweede plaats. Na een foutloze omloop in 24,71 seconden bleef het duo voor op Laura Luusua met Ernesto.

De 1.10m proef kwam op naam te staan van Margot Bouaoud met Cornado. Met ruim twee seconden bleef de combinatie voor op Jimmy Vandeven in het zadel van Alinia. Vandeven vervolledigde eveneens het podium met Bubble.

Chantal Coutant won de 1.00m rubriek in het zadel van Champagne Soleil Z.