Christian Ahlmann kroont zich tot Duitse Superman met ook winst in Grote Prijs Leipzig

Christian Ahlmann kroont zich tot Duitse Superman met ook winst in Grote Prijs Leipzig
In de 1m55 Grote Prijs van Leipzig, de "Longines FEI World Cup™ presented by Sparkasse" is het Christian Ahlmann die voor het thuispubliek naar de winst rijdt in een tijd van 43.19 seconden. In totaal wisten vijftien combinaties zich te melden voor de barrage. Hij kon daarvoor rekenen op Taloubet Z (v. Galoubet A).

Voor Taloubet Z was dit zijn laatste optreden in de ring. Een waardig afscheid voor deze mooie achtienjarige KWPN hengst.


Hij bleef daarmee voor op de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo die met de KWPN-er Admara 2 (v. Padinus) een tijd noteerde van 43.39 seconden. Maar ook Harrie Smolders deed het in het zadel van  Zinius niet onverdienstelijk. Hij stuurde de KWPN ruin van Nabab de Reve naar een tijd van 44.28 seconden en eindigde daarmee op een knappe derde plaats.


Voor Marcus Ehning was er met zijn stoere Comme Il Faut (v, Cornet Obolensky) nog een vierde plaats met een tijd van 44.29 seconden, waarmee hij nipt achter Smolders bleef. Kevin Staut maakte het af door zijn Reveur de Hurtebise HDC (v. Kashmir van Schuttershof) naar de vijfde plaats te sturen in 46.56 seconden.


Het beste Belgische resultaat kwam van Francois Jr Mathy die met Uno de la Roque een zeventiende plaats noteerde. Hij moest 1 strafpunt voor tijd noteren in de eerste omloop.