Chris Ruysen, Louise Gorus en Charlotte Torfs geven visitekaartje af in Het Azelhof

January 13, 2018

In de nationale wedstrijd op Het Azelhof werd de Silver competitie verreden over verschillende klassen.

Zo kwamen ook de vier en vijfjarigen aan de beurt. Bij de vierjarigen was er winst voor Dave Vermandel die in het zadel van Oberto een foutloze ronde sprong in 87.72 seconden. Terwijl bij de vijfjarigen diverse ruiters zich wisten te kwalificeren. Dit waren onder meer Kim Couwenberg met Audi’s Ice, Tinne Vermeiren met Napoli en Napolitana van het Blondveld, Niki Geenens met Napoli van de Vaelenberg en Lotte Luyten met Jack Spartow.

Over een hoogte van 1m10 was het daarop Charlotte Torfs in het zadel van Electron du Houssoit (v. Ogano Sitte) die in 32.33 seconden een foutloze ronde neerzette. Ze bleef voor op Sandra Willocx die met Amalfi d’Houtveld naar de tweede plaats reed in 32.85 seconden, gevolgd door een derde plaats voor Thierry Goffinet die met Felin in 32.96 seconden rondkwam.

Louise Gorus wist de winst in handen te nemen in de rubriek van 1m20. Met haar Evanka fd van T Hofterrijckel (v. Quasimodo van het Molendreef) noteerde zij in 28.32 seconden de snelste tijd. Daarmee bleef ze voor op Jillian Terceira die met Chakova naar de tweede plaats wist te rijden in 28.97 seconden. De derde plaats ging naar Ivan Dalton en Dollar in 29.25 seconden.

De dag sloot af met een rubriek in het 1m30 die werd gewonnen door Chris Ruysen. In het zadel van Carvagio Z (v. Caritano Z) kwam het duo in 31.08 seconden door de finish. Patrick Scheirs volgde met Tjibo van het lavendelhof op een tweede plaats in 31.92 seconden, gevolgd door Frank Deckers en zijn Dino die in 33.80 seconden op de derde plaats eindigden. De overige top vijf bestond uit een vierde plaats voor deze zelfde Frank Deckers en zijn andere troef Duvel, terwijl Thibault Desterebecq de vijfde plaats voor zijn rekening nam.