Charlotte Philippe op een en Thierry Goffinet op twee in de Silver GP Lier

December 3, 2017

In het Azelhof in Lier is intussen de tweede Silver wedstrijd verreden. Op zaterdag was er de Grote Prijs over een hoogte van 1m30. Die werd gewonnen door Charlotte Philippe en Jerenmias vh Hulstenhof in een tijd van 27,07 seconden. Zo bleven ze Thierry Goffinet en Loulou voor, die tweede werden in 27,25 seconden.

Jeroen Appelen reed Courceville naar de derde plaats. Op vier kregen we Thibeau Spits in het zadel van Dolce Vita. Nico van Der Plaetsen reed zijn trouwe hengst Ultra Blue J naar een vijfde plaats. Op vrijdag was er voor dit duo nog een tweede plaats.

In de 1m20-reeks was Thierry Goffinet onverslaanbaar. Met Lolita onder het zadel won hij de proef in een tijd van 25,15 seconden. Met Ivano werd hij ook nog vierde. Imke Kort finishte met Cronini in een tijd van 26,35 seconden, goed voor een tweede plaats. De top drie werd vervolledigd door Philip Carey en Filokus. Tot slot was er voor Evelyne Putters en Cristainville een vijfde plaats.

De dag begon met een 1m10-rubriek. Die werd gewonnen door Stephanie Goemaere en Vaya Con Dios in een tijd van 20,63 seconden. Ook in deze proef sloeg Thierry Goffinet weer toe. Met Ivano vloog hij door de finish in 20,90 seconden, en dat leverde hen een tweede plaats op. Op drie zagen we Sacha Marissen in het zadel van Tarette. Zij bleven Nina Wils (Iluna vh Dennenhof) en Emily Talbut (Tango Blue) voor, die vierde en vijfde werden.

Klik hier voor alle uitslagen