BWP'ers starten met winst en top drieplaatsen in Vilamoura

BWP'ers starten met winst en top drieplaatsen in Vilamoura
In het Portugese Vilamoura hebben de Belgische BWP-paarden vanochtend een knallende start gemaakt. In de driesterrenproef 1,35m wist de elfjarige Andiamo x Ohio vd Padenborre-zoon Houston van het Oude Hof met de overwinning aan de haal te gaan. Dit fokresultaat van Carine Meiresonne uit Vlezenbeek werd door zijn Franse ruiter Jerome Hurel foutloos rondgestuurd in 61,94 seconden, een halve seconde sneller dan Olivier Guillon en Uladine des Nauves (Apache d'Adriers). Julien Gonin en Queen (Quitender) stelden ook de derde plaats voor Frankrijk zeker.

In de proef voor zesjarige paarden wist BWP-merrie Ma Fleur JS (Emerald van 't Ruytershof x Cassini II) met de Brit Graham Babes tweede te worden. Zij moesten enkel de eveneens Britse Laura Renwick met Maverick (Diamant de Semilly) voorlaten, aangezien zij de finish een seconde sneller bereikten. Emma Stoker en Gotha de Baudignies (Ugano Sitte) volgden op plaats drie.

In deze proef kon Mistral van de Roshoeve achtste worden met Colin Keeling, ook voor Groot-Brittannië.

Lipstick ter Elzen, een zevenjarige BWP-merie van Andiamo x Quiten van 't Merelsnest, kon in de aansluitende proef 1,25m tweede worden onder het Braziliaanse zadel van Cassio Rivetti. Het duo kon de Portugees Rafael Dinis Rocha met Osto II niet verslaan, maar ze bleven wel voor op de Finse Erika Hanhisuanto en Carambola (Cachas). Double Trouble van Overis Z (Darco) werd zevende met de Fransman Reynald Angot.

Klik hier voor alle resultaten.