BWP paarden domineren podium in Qatar

BWP paarden domineren podium in Qatar
Na de international vijfster wedstrijd maakt Al Rayyan in Qatar plaats voor een tweester wedstrijd van niveau. De eerste dag besloot met een 1.50m proef waarin de Belgische viervoeters het podium bezetten.

Jan Winters' fokproduct, Garlic vh Kapelhof (Tauber van het Kapelhof x Orlando) sprong naar de overwinning met Ramzy Al Duhami in het zadel. De BWP-hengst kruiste de finish in 62,80 seconden.

Abdulrahman Bader Alrajhi volgde op de tweede plaats met de 15-jarige Chilli Pepper van de Helle (Cumano x Sheynne de Baugy) . In het verleden werd deze BWP-hengst nog uitgebracht door Kristof Cleeren en Niels Bruynseels. De combinatie stopte de klok in 64,97 seconden.

Abudllah Waleed Alsharbatly volgde op de derde plaats met de Thunder vd Zuuthoeve-zoon, Domingo. Voordien werd Domingo op het hoogste niveau gereden door Niels Bruynseels en Daniel Deusser.

De top vijf werd afgewerkt door Janika Sprunger met de KWPN'er Aris CMS (BMC Nassau x Amethist) op vier en Vladimir Tuganov met Sinfonie 168 (v. Satisfaction FRH).