Britten domineren in Lummen, Motmans en Daems in de top 5

Britten domineren in Lummen, Motmans en Daems in de top 5
In Lummen kwamen vandaag heel wat paarden aan de start. In de laatste Rubriek die gesplitst werd in twee delen, kregen de ruiters er ook nog wat zonnestralen bij, en dit wierp duidelijk zijn vruchten af.

De overwinning was in deze 2 kwalificatie rubrieken voor de grote prijs over een hoogte van 1m45 voor Groot-Brittanië.

In de eerste ranking proef was het Guy Williams die met de winst aan de haal ging. Hij reed hier met Titus een enorm sterke barrage en liet de Nederlandse Lisa Nooren meer dan een seconde achter zich. In een tijd van 34,01 seconden reed Guy met deze 17-jarige Lancelot ruin naar de overwinning.

Lisa Nooren deed het ook zeer netjes, want haar 10-jarige merrie VDL Groep Centora de Wallyro liep een foutloze ronde en bleef ook nog eens nul in de barrage. Met haar tijd van 35,41 seconden met deze Dobel's Cento dochter mag ze zich gelukkig prijzen met een zilveren plak. De derde plek ging naar Ierland en Derek McCoppin. Hij reed met Zaire, een 13-jarige Indoctro ruin, door de finish in ene tijd van 35,58 seconden.

Jan Motmans sprong voor België naar een vierde plaats met Aikido Z (v. Accardi) in een tijd van 36,31 seconden en Angelie Von Essen vulde de top 5 aan met Newton Abbot (v. Converter)

Ook in de tweede proef was de winst voor de Britten. Chloe Asten reed zich hier alweer in de prijzen met Amigo T in een tijd van 40,10 seconden. Guy Williams, die de proef ervoor wist te winnen, doet ook hier erg zijn best met Rouge de Ravel. Met een tijd van 40,23 seconden werd hij netjes tweede.

De bronzen medaille in deze rubriek is voor Nederland dankzij Frank Schuttert. Met Bugatti v/d Nortside wist hij foutloos te blijven in een tijd van 40,46 seconden.

Graham Gillespie (GBR) en zijn paard Celine worden vierde in een tijd van 41,47 seconden. Viktor Daem vult de top 5 aan voor België. Met zijn Quinoa des Riollets zet hij een sterke prestatie neer in een tijd va 43,85 seconden.

Resultaten vind je hier