Britten domineren 1.45m op de Mediterranean Equestrian Tour

Britten domineren 1.45m op de Mediterranean Equestrian Tour
Het was de Brits vlag die vanmiddag wapperde aan het strand van Oliva Nova na winst van Jemma Kirk in de 1.45m Gold Tour rubriek op de MET.  Samen met haar Quelisto (v. J'Ai L'Espoird D'Elle) was ze sneller dan USA's Reed Kessler en landgenoot Jamie Wingrove.

Kirk had geen competitie aan haar concurrentie in de afsluitende rubriek op tijd. In het zadel bij haar ruin vloog ze in 71.40 seconden over het parcours. Daarmee liet ze Kessler en de KWPN merrie Rubio Moncoat Electric flink achter zich. De in Nederland wonende amazone klokte 72.47 seconden met haar Ukato-nakomeling en werd tweede. Wingrove deed nog een goede poging om achter zijn landgenote op het podium te eindigen. Maar kon met de KWPN gefokte Bart VI (v. Lord Z) in een tijd van 73.18 seconden Kessler niet van de tweede plek verdrijven.

Samantha McIntoch werd vierde met de merrie Estina (v. Hearthbreaker). Ze kwam een kleine drie tienden van een seconden later als Wingrove over de eindstreep.  Voor Nederland sprong Remco Been naar een vijfde plaats in Lumen Ulady (v. Guidam).  Samen met de merrie bleef hij in 73.88 seconden van het hout en sloot daarmee de top 5 af.

Kijk hier voor alle resultaten.