Boy-Adrian Van Gelderen en Stijn Timmerman laten zich gelden in Arezzo

Boy-Adrian Van Gelderen en Stijn Timmerman laten zich gelden in Arezzo
Vanmiddag wisten onze Belgische landgenoten in Arezzo diverse mooie plaatsen in de wacht te slepen. Ook de Belgische paarden lieten op positieve wijze van zich horen, zoals eerder vandaag.

Stijn Timmerman kon met Fubertha (Nabab de Reve) een zevende plaats bemachtigen in de Silver 1,35m. Deze proef verliep over twee fases, en Timmerman kon de tweede afsluiten in 29,39 seconden zonder ook maar één balk te raken. De snelste tijd, 25,84 seconden, kwam van de Zwitser Martin Fuchs. Hij had voor deze proef zijn achtjarige Selle Françaismerrie Aladina du Val Henry (Lando) van stal gehaald. Zij bleek bijna een seconde sneller dan Charlotte SR (Indoctro) van de Nederlandse Jody van Gerwen, die tweede werd. Vanessa Mannix plaatste Canada op de kaart in deze rubriek. Met Hey Jude (Ugano Sitte), een negenjarige BWP-gefokte ruin, werd zij derde in 27,09 seconden.

De Zweed Jens Wickström werd vierde met Glimra JPD (Fetcher N), Sebastiano Clemenza en For Jack (For Fashion) rondden de top vijf af. Gauthier Mercenier en Lucky Strike (Lantino) claimden verder nog plaats 10 voor België.

In de Silver 1,30m was het Boy-Adrian Van Gelderen die met Vedette (Guidam's Willow) hoge ogen gooide. Het duo werd achtste na twee foutloze rondes. In deze proef won de Franse Camille Conde Ferreira met Unehistoire du Morion (Mylord Carthago). De BWP-merrie Be Mine (Vigo d'Arsouilles) werd in deze proef vijfde met Bart Bles voor Nederland.

De proef voor zevenjarigen zag Diamond Z (Der Senaat 111 x Capitol I) en sBs-ruin Franc Parler Dew-Drop van François Mathy foutloos de finish bereiken terwijl Athene Z (Andiamo Z) vijfde werd onder Mike Kawai in de Silver 1,35m.

Klik hier voor alle resultaten.