Benny Naessens schittert in Prijs Equnews op Sentower Park

January 12, 2018

De hoofdrubriek van de avond in Het Sentowerpark was de Prijs Equnews. In deze Longines Ranking proef kwamen niet minder dan 70 combinaties aan de start waarvan 27 zich plaatsten voor de barrage. Deze tweesterren 1m45 rubriek werd gewonnen door de Belg Benny Naessens die in het zadel van de BWP-er Just in Time (v. Nonstop) naar een razendsnelle tijd van 37.37 seconden wist te rijden.  Naessens bleef zo ruim ongeveer één seconde voor op de nummer twee.

Hij verwees met die tijd de Zweedse amazone Jonna Ekberg naar de tweede plaats. De voor Stephex Stables rijdende Ekberg noteerde met de BWP-er Jasmien vd Bisschop (v. Larino) een tweede plaats in 38.31 seconden. Nederlander Johnny Pals eindigde met de KWPN-er Abache HL (v. Cantos) op een nette derde plaats in 38.33 seconden.

Voor Frankrijk was er vervolgens een vierde plaats voor Maelle Martin met Tempo du Plix (v, Conterno Grande), gevolgd door een vijfde plaats voor Lisa Nooren die met Dienellie (v. Berlin) een tijd van 38.49 seconden neer wist te zetten.

Voor Gudrun Patteet was er met Sea Coast Coco Berlini (v. Caspar) nog een zesde plaats met een foutloze ronde in 38.57 seconden. Ook Maarten Driessen hield het foutloos. Op de rug van Jenco DW (v. Calvaro) sprong hij naar de achtste plaats.

Klik hier voor alle resultaten