Belgische stamboeken verzamelen prijzen en overwinningen bij de vleet in Arezzo

Belgische stamboeken verzamelen prijzen en overwinningen bij de vleet in Arezzo
Sinds vanochtend al doen de Belgische paarden het schitterend in Arezzo op de Toscana Tour. De BWP'ers en Zangersheidepaarden steken met kop en schouders boven de concurrentie uit, en dat is zeker een vermelding waard.

In de Boccaccio Arena ging vanochtend de Gold 1,45m van start met 70 combinaties. Hiervan wist Dimitri Z (Diarado x Carthago Z) te winnen onder het zadel van de Deense Kim Kristensen. Juan Carlos Garcio wist dan weer derde te worden met Gitano v Berkenbroeck (Nabab de Reve) in deze proef, terwijl Clasitano Z (Caritano Z) vijfde werd met de Oostenrijker Miklos Tassilo Csillaghy.

Bart Bles kon zonet de Gold 1,40m winnen met Gran Canyon Van HD, een BWP-gefokte ruin van Cartani x Nabab de Reve gefokt door Daniel Van Hooydonk. Daylight vd Veldmolen (igo d'Arsouilles) sprong eerder in de Silver 1,40m naar de tweede plaats met Lorenzo Triarico.

Ook bij de jonge paarden ontbrak het niet aan topplaatsen voor de Belgische stamboeken. De BWP-merrie Mistinguette de Roulard (Hunters Argentus x Echogene Latour) won de proef voor zesjarigen met Julian Alberto Suarez voor Argentinië, bij de zevenjarigen werd de BWP-ruin Liberty (Clarimo x Lusano) tweede met de Italiaan Cristian Pitzianti. In de proef voor vijfjarigen bleef Victoria d'Ive Z (Vleut) foutloos.

Klik hier voor alle resultaten.