Belgische ruiters in de prijzen op zuiderse Champions Tour

October 12, 2017

De Belgische ruiters laten van zich horen tijdens de Champions Tour in Vilamoura. Deze ochtend begon het hippisch programma met een 1.30m rubriek. De overwinning bleef in eigen land dankzij Ricardo Gil Santos met de 15-jarige Venus C (v. Silver Kranich).  Net buiten het podium volgde Cassandre Malherbe op de vierde stek met haar KWPN-merrie, Devotion (v. Carthino Z).

De 1.40m rubriek zag een Franse winnaar aan zet. Adeline Hecart hield er de concurrentie op een veilige afstand met haar Rasta du Soutrait-dochter, Vendetta de Cossigny.  Voor België waren het Celine Schoonbroodt- De Azevedo (Dolltaire, v. Coltaire Z) en Laurens Houben (Evarado, v. Casinos) die nog nipt de prijzen haalden.

Celine Schoonbroodt-De Azevedo in de hoofdrubriek

Ook in de 1.45m hoofdrubriek hielden de Portugezen de overwinning in eigen land. Marina Frutuoso De Melo sprong naar de overwinning met de 17-jarige Cascavelle-zoon, Cantano. De combinatie klokte foutloos af in 64,66 seconden en bleef zo Piergiorgio Bucci met zijn BWP’er Heartbreaker vd Achterhoek (v. Bentley vd Heffinck) voor. De Italiaan klokte af in 64,88 seconden.

De volledige top drie hield het spannend en maakte het tijdsverschil onderling enorm klein. Felipe Ramos Guinato strandde op de derde plaats met de KWPN’er Zenzero (v. Kashmir Van Schuttershof) na een foutloze omloop in 64,98 seconden.

Celine Schoonbroodt-De Azevedo sprong zich nog nipt in de prijzen. Samen met de SF-merrie, Venus de l’Eyre (v. Quick Star) haalde de Belgische de prijzen als traagste foutloze combinatie.

Klik hier voor de resultaten