Belgische dressuur -en springruiters reizen richting Rotterdam

Belgische dressuur -en springruiters reizen richting Rotterdam
Dit weekend reizen onze Belgische spring en dressuur combinaties richting de noorderburen voor het CHIO in Rotterdam. Bij de vijfster springruiters zijn het Pieter Clemens, Karel Cox, Rik Hemeryck, Gudrun Patteet en Olivier Philippaerts die richting de havenstad reizen.

Pieter Clemens reist af met onder andere I Am Moerhoeves Star, Karel Cox rekent onder andere op Cor van de Wateringhoeve.  Rik Hemeryck neemt oa. Carlitto van 't Zorgvliet mee terwijl Gudrun Patteet zal rekenen op Sea Coast Ferly. Olivier Philippaerts zien we dan weer aan het werk met onder andere H&M Cabrio van de Heffinck.

De Belgische dressuurruiters op een vijfsterren niveau zijn Jorinde Verwimp (Tiamo), Laurence Roos (Fil Rouge) en Jeroen Hannes (Bellagio), deze kreeg op maandag 19 Juni nog bevestiging van de Belgische federatie en zal Jeroen Devroe met Eres DL vervangen. Voor Hannes zal het zijn eerste landenwedstrijd worden voor het Belgische team. Op de viersterren CDI van Windsor wist hij in de Grand Prix een achtste plaats te behalen. De 23 jarige Laurence Roos is ook nog maar eenmalig uitgekomen op de landenwedstrijd van Compiègne.

Donderdagochtend 22 juni om 11.00 uur zal de Nations Cup dressuur van start gaan. Een dag later op vrijdag staat de Nations Cup springen op het programma om 15.00 uur.