Belgische combinaties scoren bij de Peelbergen

Belgische combinaties scoren bij de Peelbergen
Het sinds vorig jaar nieuw opgeleverde Equestrian Centre de Peelbergen in het Nederlandse Hors aan de Maas is in trek bij vele Belgische combinaties.  Zo zijn er tijdens de maar liefst negen CSI2* wedstrijden dat het centrum jaarlijks organiseert altijd Belgen die mee springen voor de prijzen. En niet zonder succes natuurlijk!

Terwijl in Ghent de Flanders Horse Expo van start ging was het vanmorgen vroeg Bart Anthonissen die naar een top notering sprong in de jonge paarden rubriek. In het zadel bij de 7-jarige Kingstar (v. Tangelo van de Zuuthoeve) moest hij enkel thuis ruiter Gabriel Coumans voorlaten. Anthonissen klokte 27.42 seconden met zijn BWP ruin terwijl de Nederlandse Coumans met zijn KWPN merrie F (V. Baloubet du Rouet) flink wat sneller was in 25.30 seconden.

De derde plaats ging naar de Nederlandse amazone Maud Roosendaal en haar KWPN gefokte Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL). Zij bleven in 27.63 seconden landgenote Mareille van Geel-Schröder en de KWPN merrie Gerdinieke (v. Bacardi VDL) voor. De vijfe plaats was voor Malin Parmler en de SWB merrie Amzing Grace.

In de opvolgende CSI1* rubriek over 1.30m was het Charlotte Philippe die Jerenmias van het Hulstenhof (v. Cooper vd Heffinck) naar een podium plaats stuurde. Slechts vier tiende finishte ze achter winnaar Paul Janssen, die met Bandito (v. Empire) in 28.17 seconden de finish passeerde. Patrick van de Schand nestelde zich met de KWPNer Enzo DH (v. Indoctro) nog tussen beiden combinaties. Met een foutloze tweede fase in 28.44 seconden verwees hij Philippe met zijn rit naar een uiteindelijke derde plaats.

Viktor Deam en de KWPN ruin Enjoy (V. Viceroy T) wisten eveneens een sterke rit neer te zetten. Het duo finishte in 30.25 seconden foutloos op de zevende plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.