Belgische amazones Chloé Vranken en Camille Demolie starten met plaatsen in de top vijf in Spanje

Belgische amazones Chloé Vranken en Camille Demolie starten met plaatsen in de top vijf in Spanje
Op de Mediterranean Equestrian Tour in (iets warmere) Spanje doen de Belgische ruiters en amazones het week in, week uit schitterend. Ook vandaag start de dag voor onze landgenoten met enkele mooie plaatsen. In de 1,40m-hoge proef voor zevenjarigen toonde Chloé Vranken met haar KWPN-ruin Gylord Carthago BH (Mylord Carthago) veel talent. In deze proef met twee fasen wist het duo de finish in 33,73 seconden te bereiken, ongeveer drie seconden trager dan de winnende combinatie. Hiervoor werd Vranken beloond met de derde plaats.

Die winnende combinatie was de Fransman Harold Boisset met de eveneens Franse merrie Baya du Ter, een dochter van Kannan uit een Poor Boy-moeder. Zij bleven in 30,67 seconden onverslagen, al kwam de Zwitserse Marie Etter Pellegrin met Boreale de Fondcombe (Tinka's Boy) dicht in de buurt. Zij klokten af op 31,15 seconden.

Chloé Vranken werd opgevolgd door de Ier Eoin McMahon met Billy Stirling (Billy Congo). De Italiaan Paolo Mencolini en Buickstar (Quick Star) sloten de top vijf af.

In de proef was er ook nog een plaatsje in de prijzen voor Maria Magdalena Celotto. Ook zij hield het foutloos in het zadel van Nabaska de La Falize, en werd hiervoor beloond met de elfde plaats.

In de proef Gold 1 1,30m vanochtend ging de Italiaan Natale Chiaudani met Eterna (Diamant de Semilly x Mr Blue) met de overwinning aan de haal. In deze rubriek reden de ruiters tegen de klok, en dat ging de Italiaan goed af. In 56,68 seconden kon hij nipt voorblijven op zijn Oostenrijkse opvolger Matthias Atzmüller, die met Samson B (Stakkato) de klok stopte op 56,98 seconden. De strijd om de tweede plaats was daarmee echter nog niet volledig gestreden, want ook de Fransman Benjamin Grandjacques en Surya de Pluvinel (Air Jordan) finishten in exact 56,98 seconden. Hierdoor werd de tweede plaats een gedeelde plaats, en kreeg onze landgenote Camille Demolie met G Star du Cartier de vierde stek toebedeeld. Demolie en de twaalfjarige BWP-ruin van Cartier vd Heffinck zetten een tijd van 58,01 seconden neer. De Britse Jemma Kirk en Tchoupi Pironniere (l'Amour du Bois) werden vijfde.

Maar de Belgische dames vonden dit nog niet voldoende. Talissa Witteboon en haar Cadiz van 't Winkenshof Z werden bovendien negende in 65,24 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.