Belgen zeer sterk in Jumping de Achterhoek met winst voor Gilles Nuytens

Belgen zeer sterk in Jumping de Achterhoek met winst voor Gilles Nuytens
Op het Jumping de Achterhoek in Vragender was er Belgische winst in de 1m40 Grote Prijs. Deze Internationale Junioren rubriek werd gewonnen door Gilles Nuytens en de BWP-er Jade S (v. Diarado) met wie hij in 36.94 seconden in de barrage door de finish kwam.

Voor Nederland was het Hessel Hoekstra die voor een mooi resultaat zorgde met zijn NRPS-er Qstar (v. Quasimodo Z), zij behaalden met een foutloze ronde in 37.68 seconden een tweede plaats. Voor België was het daarop Simon Morssinkhof die nog voor een derde plaats zorgde met zijn Perigrosso (v. Perigueux) met wie hij hier een tijd noteerde van 38.01 seconden.

De top vijf bestond vervolgens uit de Zweedse Janelle Larsson en haar Staralme Esc  Z (v. Stakkato) die hier een vierde plaats noteerde in 43.28 seconden, gevolgd door een vijfde plaats van de Duitse Vicky Venschott en haar KWPN-er Guimmerdor (v. Guidam) die hier in 45.44 seconden rondkwamen.

Voor de Belgen waren er nog meer goede resultaten van Thibault Philippaerts die met zijn Cataleya 3 nog naar een achtste plaats wist te rijden, gevolgd door een negende plaats van Max Sebrechts en zijn Cacacha van het Schaek. En was er voor Maartje Verberckmoes nog een tiende plaats met Arco D'Obercourt.

Klik hier voor alle resultaten