Belgen voorlopig tweede in Nations Cup Lummen

Belgen voorlopig tweede in Nations Cup Lummen
Het Belgische team is goed van start gegaan in de Nations Cup van Lummen. Na de eerste ronde staan ze op een gedeelde tweede plaats met Duitsland achter het Franse team dat als enige op nul strafpunten wist te eindigen.

Pieter Devos maakte een droom start met Dream of Inda Greenfield (v. Gem of Inda) en bleef direct foutloos. Ook Olivier Philippaerts wist met een gretige H&M Cabrio van de Heffinck (v. Cassini I) de nul te houden. Daarna was het Karel Cox die de eerste paal zag vallen. Lichtjes tikte zijn 15-jarige BWP run Cor van de Wateringhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) een balk uit de lepels.

Ondertussen waren het de Fransen die de leiding namen door nul rondes van Cédric Angot, Maelle Martin en Penelope Leprevost. Daarmee moest Jerome Guery met Garfield Tiji des Tempelies (v. Quasimodo Z) foutloos blijven om op gelijke hoogte te blijven. Echter op sprong 7, de brede sloot, ging de 11-jarige BWP hengst iets te vroeg af waardoor hij met zijn voeten in het water lande. Daarmee kwam België op gelijke hoogte met de Duitsers die eveneens op vier strafpunten tweede staan.

Italy maakte een slechte start na diskwalificatie van Juan Calos Garcia en Gitano V Berkenbroeck (v. Nabab de Reve). De 11-jarge BWP'er wou niet over de sloot en moest teleurstellend de ring verlaten. Toch kwamen ze sterk terug met ritten van Paolo Paini, Emilio Bicocchi en Bruno Chimirri, ze staan met 5 strafpunten op de vierde plaats. Ierland staat vijfde met 8 strafpunten.

Kijk hier voor alle resultaten.