Belgen rijden zich vooraan op eigen bodem

Belgen rijden zich vooraan op eigen bodem
Ook in Lier werden er heel wat rubrieken afgewerkt vandaag. Zo was het Koen Vereecke die wel raadt wist met de 1.45m kwalificatie rubriek voor de GP. In het zadel van de Cardento nakomeling Jativia wist hij dan ook naar een tijd te rijden van 38.10 seconden.

Hij bleef daarbij voor op de Ier Thomas Ryan die zijn Quite Zero (v. Quite Capitol) naar de tweede plaats wist te rijden in 39.32 seconden, gevolgd door Benjamin Robert voor Frankrijk in het zadel van Unfinity Bois Margot met wie hij als derde eindigde in 40.23 seconden.

Deze zelfde Benjamin Robert wist bij de vijfjarigen naar de winst te rijden met zijn jonge paard Quelfo. Hij deed dit met een tijd van 45.24 seconden. Het was vervolgens voor België Gregory Goossens die zijn Melvis van de Paspolder naar de tweede plaats wist te sturen in 45.59 seconden. Hier ging de derde plaats naar Christophe Vanderhasselt en zijn Angelika Hero Z met wie hij rondkwam in 45.63 seconden.

Bij de zevenjarigen was het Anthony Wellens die zijn Kuerlybet Fravanka naar de overwinning wist te sturen in 69.50 seconden. Daarmee bleef hij ruimschoots voor op de Italiaan Giorgio Sacco en zijn Dubline met wie hij rondkwam in 73.71 seconden. Voor de Ier Thomas Ryan was er de derde plaats met Larimosa.

In het 1.35m was er een tweede plaats voor Laura van Cauwenberghe in het zadel van haar Heavenly van t Breezerhof met wie ze naar een tijd reed van 64.78 seconden. De winst bleef in handen van Benjamin Robert en Cavalla die een tijd noteerden van 60.62 seconden.

In het 1.30m was het Charlotte Peeters die eveneens de tweede plaats wist te bemachtigen in het zadel van haar Tekila Du Beau Mont met wie ze hier naar een tijd rijdt van 70.83 seconden. Zij moest enkel de Brit Jonathon Brixon voor laten gaan. Gezeten op zijn Gantico wist hij naar de razendsnelle winst te rijden met een tijd van 59.47 seconden.

Klik hier voor alle resultaten