Belgen moeten buitenlanders voorlaten in 7-jarigen rubrieken Jumping Lummen

Belgen moeten buitenlanders voorlaten in 7-jarigen rubrieken Jumping Lummen
In Lummen kregen de 7-jarige paarden deze ochtend de kans om hun kunnen te tonen in de Derby Arena. Door het groot aantal deelnemers werden er twee verschillende proeven georganiseerd.

In het eerste deel ging de overwinning naar Anthony Condon. Condon was de snelste in een barrage met twaalf combinaties. Hij reed Friso (v. Azteca VDL) in 40,03 seconden naar de eindmeet. Hiermee bleef hij nipt onze landgenoot Karel Cox voor. Cox, die België ook vertegenwoordigde in de landenprijs van vrijdag, zadelde dit keer de KWPN merrie Fortuna. Deze combinatie liet alle balken in de lepels en finishte in 40,19 seconden. De Franse topamazone Penelope Leprevost en Excalibur Dela Tàour Vidal GFE (v. Ugano Sitte) namen de derde plaats voor hun rekening. Zij sprongen een foutloze ronde in 43,55 seconden.

Francois Bossu en Klever Boy des Karabistouilles (v. Che Diamant Z) eindigden op de vierde plaats. Ook zij lieten in de barrage alle balken in de lepels en finishten in 46,79 seconden. Kosmo van Hof ter Boone (v. Arko) sprong met zijn ruiter Tom Verduyn naar de vijfde plaats.

In de tweede rubriek was het de Tsjechische Emma Augier de Moussac die met de KWPN-er Brighton Bay (v. Ultimo) naar de overwinning snelde. Zij sprongen een foutloze barrage in 40,74 seconden. Hiermee waren ze ruim de snelste: de tweede tijd kwam van Joris Vergauwen. Hij zorgde meteen ook voor de beste Belgische prestatie. Joris Vergauwen sprong met zijn Figo de Muze zoon Figaro d'Orange Z een knappe nulronde in 43,21 seconden. Benny Naessens, die in de barrage als eerste aan de bak moest, klokte met Kolonel Cento (v. Calvaro) af in 44,01 seconden.

De Spanjaard Manuel Fernandez Saro sprong met de KWPN-er Finn Lento (v. Gaillard de la Pomme) eveneens een snelle ronde, maar een springfout verwees hen naar de vierde plaats. Guido Hornesch en Kyra (v. Thunder Van De Zuuthoeve) namen de vijfde plaats voor hun rekening. Ook zij konden de nul niet op het scorebord houden en finishten in 43,91 seconden.

Klik hier voor alle resultaten