Belgen klaar voor vijfster Grote Prijs. Felix Hassmann grijpt ochtendwinst in Basel

January 14, 2018

Straks staat de eerste vijfsterren Grote Prijs van het jaar op het programma in Basel. Deze ochtend warmden de vijfster combinaties op in de 1.45m Prize of Canton Basel-Landschaft. Gisteren was Felix Hassmann nog dichtbij de prijzen. Ditmaal werkte hij de job af met een overwinning.

De Duitse springruiter snelde naar de overwinning in het zadel van de 13-jarige SL Baluarte-zoon, SL Brazonado. Voor België noteerde Jos Verlooy het beste resultaat. In het zadel van de 11-jarige BWP’er, Herald van ‘t Ruytershof (v. Lord Z) klokte Verlooy foutloos af in 60,72 seconden.

Ook Cindy van der Stratenmet Calvia (v. Cartogran) en Niels Bruynseels met Cairon (v. Comme il Faut) hielden het foutloos in deze ochtendrubriek.

Hasmann haalde uiteindelijk de winst na een foutloze finish in 56,23 seconden. Hij bleef zo ruim twee seconden voor op Luca Maria Moneta met onder het zadel de 17-jarige Conery (v. Cordobes II). Marcus Ehning viel opnieuw in de prijzen. Ditmaal haalde hij de derde plaats met Calanda (v. Calido I).

Net buiten het podium volgden Niklaus Rutschi (Pipilotta, v. Orlando) en Hans-Dieter Dreher (Tiopepe des Champs) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten