Belgen imponeren tijdens MET in Oliva Nova

October 13, 2017

Onder de Spaanse zon blijven de Belgische springruiters zich in de prijzen springen. Vandaag voegde Fabienne Daigneux-Lange opnieuw een overwinning toe aan haar palmares. De Waalse amazone sprong naar de 1.35m overwinning in het zadel van de SF-merrie, Urfee des Luthiers (v. Heartbreaker).

De Belgische amazone snelde naar de overwinning in 34,53 seconden en ging zo Susana Epaillard met Virgule D’Auge (v. Guarana Champeix) en Thales Gabriel de Lima Marino met Ibero Van de Noordheuvel (v. Boris van het Kluizebos) voor.

Ook in de Gold 1.35m rubriek wist België zich in de prijzen te plaatsen. De overwinning werd er gegrepen door de Ierse top ruiter, Denis Lynch met de Holstein-hengst, Rmf Corvich (v. Caretino). Het duo klokte foutloos af in 32,62 seconden en werd zo opgevolgd door Filippo Tabarini met Gipsy of Heritage (v. Grandeur).

Net buiten het podium volgde Cyril Cools met de sBs-hengst, Understone van de Kapel (v. Happy Wind d’Hof ten Bos). Het duo finishte foutloos in 35,47 seconden.

Candice Lauwers aan zet in de 1.40m rubriek

De 1.40m Gold rubriek was een proef naar de smaak van Candice Lauwers en haar BWP-dochter van Winningmood van de Arenberg, Insolente des Dix Bonniers. Het duo kruiste de finish foutloos in 60,77 seconden en moest zo enkel Nicolas Paillot met Sabine des Ibis (v. Nartago) voor zich dulden. De Franse springruiter en zijn 11-jarige SF-merrie stopten de klok op 56,81 seconden.

De Britse Emily Moffitt sprong eerder al naar de overwinning en stelde zich ditmaal tevreden met de derde plaats. Samen met Quilata (v. Quidam de Revel) klokte ze foutloos af in 61,05 seconden.

Ook Constant Van Paesschen sprong zich in de prijzen. In het zadel van Jilbert Van ‘t Ruytershof (v. Numero Uno) haalde hij de tiende plaats na een foutloze omloop.

Klik hier voor de resultaten