Belgen behalen knappe derde plaats in Nations Cup Lummen

Belgen behalen knappe derde plaats in Nations Cup Lummen
In Lummen werd zonet de Nations Cup gesprongen. Het was alvast een heel spannende ontknoping met een barrage tussen drie landen: Frankrijk, Duitsland en België.

Alle drie deze landen kregen een totaal van acht strafpunten achter hun naam na de twee rondes.

Voor België was het Pieter Devos die met Dream of India Greenfield (v. Gem of India) aantrad in de barrage. Devos sprong een foutloze eerste ronde met de 14-jarige BWP ruin Dream of India. In de tweede ronde kregen ze één springfout achter hun naam. Devos ging er in de barrage meteen hard tegenaan. Hij nam erg veel risico en dat resulteerde jammer genoeg in een stop van Dream op de eerste hindernis van de combinatie. Zo finishte Devos met vier strafpunten in een tijd van 51,76 seconden. Hierdoor eindigde België op een verdienstelijke derde plaats.

Olivier Philippaerts en H&M Cabrio van de Heffinck (v. Cassini I) sprongen twee foutloze rondes voor het Belgische team. Karel Cox en Cor van de Wateringhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) kregen in de eerste ronde één springfout aangerekend, in de tweede ronde slaagde ze er wel in om de balken in de lepels te houden. Jérôme Guery en Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) kregen twee keer één springfout achter hun naam.

Het tweede land dat aan de start kwam was Duitsland. Andre Thieme trad aan voor Duitsland aan. Hij wist alle balken in de lepels te houden en finishte in 39,75 seconden met Conthendrix (v. Contendro I). Hiermee zette hij de kers op de taart: zijn tijd leverde Duitsland de eerste plaats op.

Thieme kreeg met Conthendrix (v. Contendro I) één fout in de eerste ronde, in de tweede ronde slaagde hij er wel in de nul op het scorebord te houden. In de eerste ronde was het Holger Wulschner die voor het schrapresultaat zorgde. Met BSC Skipper (v. Stolzenberg) onder het zadel, kreeg hij in de eerste ronde drie springfouten. In de tweede ronde herpakte het duo zich met één springfout achter hun naam. Maurice Tebbel en Chacco's Son (v. Chacco-Blue) sprongen in de eerste ronde een knappe nulronde, in de tweede ronde kregen ook zij één springfout en zorgden zij voor het schrapresultaat. Maria Stevens en Baloubet (v. Balou du Rouet) waren de enige Duitse combinatie die twee nulrondes achter hun naam noteerden.

De tweede plaats ging naar de Franse équipe. Pénélope Léprevost vertegenwoordigde haar land in de barrage en noteerde met Ratina d(La Rousserie (v. Quaprice Boimargot Quincy) een foutloze ronde in 40,47 seconden. Zij waren tevens ook de enige Franse combinatie die beide rondes foutloos wisten te springen.

Cédric Angoy en Saxo de la Cour (v. Tlaloc M) kregen in de tweede ronde vier strafpunten aangerekend, in de eerste ronde lieten ze wel alle balken in de lepels. Maelle Martin en Giovani de la Pomme (v. Schindler de Muze) zorgden in de eerste ronde voor een nulronde, in de tweede ronde leverden zij het schrapresultaat met een totaal van 12 strafpunten. Bernard Briand Chevalier en Qadillac du Heup (v. Heios de la Cour II) kregen in beide rondes één springfout achter hun naam.

Klik hier voor de resultaten

[gallery ids="144427,144428,144429"]