Bart Clarys werkt Prestige Cup af in stijl met Grand Prix overwinning

Volle tribunes, een uitverkocht VIP terras en overvol restaurant in combinatie met enkele top combinaties aan de start vormden de succes ingrediënten van de 1.45m Prestige Cup Grote Prijs in Moorsele. De 1.45m Grand Prix werd verreden volgens een winning round waarbij de 12 beste combinaties van de eerste omloop terugkwamen in de tweede ronde.

Slechts vier duo's slaagden erin over beide omlopen het hout in de lepels te houden. Uiteindelijk kwam de overwinning op naam te staan van de 'superheld' van het concours, Bart Clarys. De Oost-Vlaming snelde naar een nipte overwinning in het zadel van Best Mix Cigane Z (Contact vd Heffinck x Parco) klokte Clarys foutloos af in 42,01 seconden.

Maxime Harmegnies volgde op de tweede plaats in het zadel van Bandia. Het duo stopte de chrono op 42,11 seconden. Chanel de Baets proefde de overwinning na afloop van haar parcours. Op de rug van Westtrailers Jericho wist ze nipt voor te blijven op Damien Haelterman met zijn fenomenaal springende Imandra de Laubry.

De Equteam-ruiter en zijn Lord Z-dochter wisten foutloos af te klokken in 44,15 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Leinny Ienchant met Isy Boy de l'Espoir.

Cedrick Deknudt en Numero Uno-nazaat bij jonge paarden

De finale van de jonge paarden kwam op naam te staan van de lokale springruiter, Cedrick Deknudt met de 7-jarige Fantasy van de Windeweg (v. Numero Uno ). Philippe Vandoorne volgde op de tweede plaats met onder het zadel Camille Van de Calchie (v. Cadence van't Gelutt Z). Vandoorne klokte ruim drie seconden trager af. Thierry Goffinet strandde op de derde plaats met Bipper onder het zadel.