Bart Bomere schrijft krachtproef Aalter op zijn naam

Bart Bomere schrijft krachtproef Aalter op zijn naam
Na het overdonderend succes van vorig jaar, waagde de organisatie van Jolien De Baere en Magali Lannoo zich opnieuw aan een lokale krachtproef met een nevenprogramma in Aalter.

Als sportieve ontspanning was er voorafgaand de krachtproef de Ride and Drive op het programma. Tijdens deze proef legden alle combinaties (ruiter/paard en fietser) een loodzwaar, thans ludiek parcours af op een maximale hoogte van 0.90m voor het hippisch duo. Het doel was zo snel mogelijk, zonder enige fout bij zowel de ruiter als de fietser, de eindmeet te halen.

Ann-Sofie Putman en Tom Van De Walle konden zich in deze proef als snelste combinatie plaatsen. Slechts een paar seconden trager volgden Bram Vertriest en Morris de Paepe op de tweede plaats.

Na deze spannende proef vol gebrul en gegil kwamen we uit bij de Ministeeple, een proef voor de allerkleinsten.  Daar was het Pauline die goed uit de startblokken kwam met haar pony Dakota. De jonge jockey van Stal de Vierkantshoeve pakte direct de leiding en liet deze ook niet meer los.

Het summum van de avond was echter de krachtproef die met zijn 3.000 Euro prijzenpot enkele 'kleppers' aan de start bracht. De muur startte op een imposante hoogte van 1m50. De laatste ronde werd uiteindelijk gebouwd op  2m05.

Uiteindelijk haalden slechts drie ruiters de laatste ronde. Bart Bomere en Dorina Du Domaine wist als enige foutloos de muur te trotseren. De combinatie nam zo de overtuigende winst. Lokale springruiter, Jan Claeys (Imola) en Mario Creveau (Hiltop Ten Doorn) deelden de tweede plaats na één springfout op de 2m05-hoge muur.