Aurelie Van De Sompel en Danny Van Es aan de top bij HGVBB

Aurelie Van De Sompel en Danny Van Es aan de top bij HGVBB
Afgelopen weekend was manège Ter Wilgen het toneel van de HGVBB jumping.

Op zaterdag stonden de promorubrieken op de planning. De hoogste klasse, 100cm voor paarden, werd verreden over een parcours van twee fasen. De allersnelste was duidelijk Aurelie Van De Sompel. Zij stuurde haar Aria Du Langwater foutloos rond in 26.76 seconden. Ze bleef zo Danny Van Es ruim voor. Hij deed het foutloos met Nero Van De Moortelshoeve in 30.56 seconden.

Michiel Hauwaert zat Van Es dicht op de hielen. Met Mistral Van't Bosveld kruiste hij de finish na 30.63 seconden, goed voor de derde plaats. Voor Jeremy Janssens (Arlette De Bever) en Shannah Jacobs (George SPB Z) was er ook nog een plaats in de top vijf.

Bij de pony's was de hoogste reeks er één over een hoogte van 90cm. Geen enkele combinatie slaagde erin de tweede fase foutloos te vervolledigen. Het was de snelste vierpunter, Loena Lefebure, die met de overwinning ging lopen. Zij tikte met Oreo Avel River D’argoat één balk uit de lepels in een tijd van 26.38 seconden. Marike De Vlieger volgde op de tweede plaats in 28.6 seconden met haar Karlo S. Brons was voor Nell Delgouffe en Napoleon HR.

Klik hier voor de uitslag.

Op zondag kwamen de ruiters aan de start in rubrieken tot een hoogte van 1.20m. In deze hoogste klasse reed Danny Van Es naar het goud in het zadel van Zico V. Zij deden het foutloos in 29.67 seconden en waren zo ruim drie seconden sneller dan nummer twee. Deze plaats was weggelegd voor Dean Artoos en Evita in 32.97 seconden.

Danny Van Es nam ook de derde plaats in beslag. Met Cantchelaro zette hij met een parcours in 29.63 seconden de snelste tijd neer, maar hij tikte hierbij één balk tegen de grond. Voor Nathalie Geeraerts (Chelsea) en Rania Ghailani (Zamira) was er nog de vierde en vijfde plaats.

Danny Van Es wist zich ook in de 1.10m reeks te bewijzen. Ook hier reed hij zijn Zico V naar de overwinning en dit in een tijd van 23.67 seconden. Ellen De Swert wist de tweede en derde plaats voor haar rekening te nemen. Zowel met Valserano als met Edelweis S deed ook zij het foutloos, in respectievelijk 24.45 en 24.62 seconden.

Voor Melissa De Knop was er nog de vierde plaats met Quelle. Sven Vander Meerssche en Colina sloten de top vijf af.

Klik hier voor de uitslag.