Aurelie Deloof en Niki Geenens vieren feest in de Expo Hallen van Gent

February 23, 2018

Op de eerste dag van het Flanders Horse Expo in Gent stond de springsport centraal. Niet alleen de internationale springruiters kwamen aan de start ook de regionale ruiters lieten van zich horen. In hal 7 haalde Aurelie Deloof de overwinning in de HROV hoofdrubriek.

In deze 1.20m proef snelde Deloof naar de winst met Emier Van Schore (v. Numero Uno). Het duo klokte foutloos af in 25,52 seconden. Met ruim drie seconden verschil volgde Bart Temmerman op de tweede plaats. Op de rug van de 9-jarige Cicero-ruin, Jalisco van het Eusselhof bleef hij zichzelf met Fiana voor.

Evelien De Poorter strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Samen met Kaikoura vh Vianahof bleed ze Niki Geenens met Katia de Muze vooraf.

In de 1.10m proef was Niki Geenens Aurelie Deloof te snel af. Geenens schreef de overwinning op haar naam met Gazelle van de Vaelenberg (v. Toulon). Aurelie Deloof volgde op de tweede plaats met haar Numero Uno-nazaat, Emier Van Schore. Virginie De Meersman vervolledigde er het podium in het zadel van Iwana De Laubry.

De Oost-Vlaamse snelheidsduivel, Erwin Wulteputte domineerde de 1.00m rubriek. Hij haalde er de overwinning met Linda en volgde zichzelf op met Eerstje vd Wolfput. Heleen Van Cauwenberghe volgde op de derde plaats met Valence Z.

In de afsluitende 1.00m proef wist Daphne Steenssens met Evita de winst te grijpen. Dave Depoorter (Gavaronne Van Kerselare) en Glenn Van Herp (Cassis Z) volgden op een respectievelijke tweede en derde plaats.

Verder won Femke Verschelden (Shaniks Mercedes) de 90cm rubriek en Ines De BBacker met Quir Royal Des Puys de 80cm.

Klik hier voor de resultaten