Audrey de Bock neemt voortouw in Beker van Oost-Vlaanderen

May 19, 2017

Op het recreatiedomein ‘de Ster’ in Sint Niklaas verzamelen de Oost-Vlaamse ruiters dit weekend voor de Beker van Oost-Vlaanderen, gebouwd op een hoogte van 1.25m. Tijdens de eerste kwalificatie grijpt Equnews-amazone Audrey de Bock het voortouw in het zadel van haar vertrouwde 13-jarige ruin, Domino.

De combinatie greep nipt de winst na een foutloze omloop in 23,84 seconden. Femke D’hoore en High Wind van t Schrijberg (v. Toulon) volgde op de tweede plaats. De voormalige LRV kampioene klokte foutloos af in 23,89 seconden.

Anouk De Proft en Eleonore Blue (v. Mr. Blue) strandde op de derde stek na een nulrit in 24,56 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Gilles Faveere (Gipsy F) en Joris Vergauwen (Vou Vou Stb Z).

In de voorafgaande 1.15m proef was het Niki Geenens die de winst greep op de rug van Gazelle van de Vaelenberg (v. Toulon). Geenens greep een ruime voorsprong in 22,88 seconden. De combinatie was zo net geen vier seconden sneller als Enya Schröder die met Eigenwijs Van T&L (v. Toulon) foutloos finishte in 26,78 seconden. Benny Van de Walle en Emerald MB (v. Cartier van de Heffinck) sprong zich recent nog in de kijker, ditmaal goed voor de derde plaats.

1.05m
1. Evie Van Laecke – Goldlight C
2. Edith Lagrou – Wrangler Van De Withoeve
3. Wesley Baeyens – Ike De Ma Vie

0.95m
1. Sandra Carboni – Cantara Z
2. Axelle Lucas – Amanda
3. Celine Vincent – Cache Coeur Z