Anouk De Prof is Brabants Indoor Kampioene klasse Zwaar

Anouk De Prof is Brabants Indoor Kampioene klasse Zwaar
Anouk De Proft van LRV Opwijk is de nieuwe Brabantse LRV Indoorkampioen. Ze won in een barrage waarvoor vier combinaties zich konden plaatsen. Anouk kon met Eleonore Blue (v. Mr Blue) als enige van die vier foutloos blijven en dat leverde haar meteen ook het Brabantse erelint en eeuwige roem op. Nils Meersman van LRV Asse, zette met Bingo (v. Kashmir van Schuttershof) de snelste tijd neer, maar hij incasseerde wel twee springfouten. Zijn rit was goed voor de tweede plaats, voor Gert Bosmans (LRV Herent) met Arona van de Rozendaal (v. Gotha Brecourt) en Carlo Bruyninckx van LRV Bekkevoort met Irish van ’t Elzenhout (v. Apollo van het Lindebos). Jan Lamberts van LRV Kester, reed met Hatchoum LV Z (v. Heartbreaker) naar de vijfde plaats.

Diezelfde Jan Lamberts, had even voordien de klasse Midden op een overtuigende manier gewonnen met Femme Fatale LV Z (v. Flipper d’ Elle). Hij was drie seconden sneller van Dorien Mombaerts van LRV Geetbets en haar Iriya V (v. Zurich). Laurien Willems van LRV Wambeek pakte een bronzen medaille met haar Jetje de Walput (v. Casario II).

In de klasse Licht was er provinciaal goud voor Gert Dierckx van LRV Opwijk en Leandro van den Ouden Eik (v. Epleaser van ’t Heike). Stien Daenen van LRV Landen reed naar zilver met Boreal d’Elle (v. Norway de la Lande). Lien Lemmens (LRV Rillaar) pakte de derde plaats met Hercules de la ferme Blanche (v. Winningmood van de Arenberg).

De klasse B werd gewonnen door ulie Peeters en Gille uit de Melle. De amazone die uit komt voor Geetbets was ruim de snelste in  een barrage met 23 combinaties. In 33.23 seconden liet ze Lise Vanvuchelen en Kristien Both ruim achter zich. In de stijlwedstrijd voor B-combinaties waren de meeste punten voor Hanne Dehou (LRV Tienen) met Rhune van de Perre (v. Rubio).

Kampioenen bij het Stijlrijden
De  provinciale ponykampioenschappen starten traditioneel met het ‘stijlrijden’. In de kleinste kampioenenreeks (SB) ging de overwinning naar ClĂ©o Vandermeulen van LRV Geetbets, met Amalia v. Blijham. In de reeks AB, was er goud voor Febe Geysman van LRV Bekkevoort met Fenne (v. Joinkers Kilkenny).

In de B-Licht-reeks springen verschillende combinaties met veel stijl door het parcours. De meeste stijlpunten waren voor Jade Van Tricht van LRV Nederokkerzeel met Tornado. Louise Lenaerts van LRV Vissenaken Glabbeek reed met Special naar de tweede plaats voor clubgenote Lien De Dycker met Freemanca van het Avenhof (v. Viviennne’s Vision of Freedom).

In de klasse C-Licht was er goud voor Nell Delgouffe (LRV Meise-Wolvertem) met Driehoek’s Jay (v. Coelenhaege’s Let’s be the Best). In de reeks D-Licht ging die eer naar Marie Julie De Neve (LRV Grimbergen) met Joly’s Gella Dusty.

In de kampioenenreeks C-Midden was het provinciale erelint voor Vic De Plecker van LRV Merchtem met Donita van de Ham. Hij werd ook tweede met Limoges ter Dolen (v. Vedet van de Vondelhoeve). Eva Verdoodt (LRV Opwijk) pakte met haar Gasione (v. Emmickhoven’ Diego) brons.

In de hoogste klasse D-Midden was er stijlgoud en een provinciaal erelint voor Anke Meersman van LRV Wambeek met L’ Eros van het Eikerhof (v. Lamento III). Haar clubgenote Linde Van Boxstael reed naar een tweede plaats met Landgraf van de Groenweg (v. Conor Mac Nessa 23).

Kijk hier voor alle resultaten.

Â