Annelies Vorsselmans verzamelt punten in rankingproef MET, Ashford Farms Michael Hughes wint

Annelies Vorsselmans verzamelt punten in rankingproef MET, Ashford Farms Michael Hughes wint
Michael Hughes, ruiter van Ashford Farm, heeft zonet de Longines Rankingproef gewonnen op de MET. Hij deed dat met de veertienjarige hengst Zerlin M, een zoon van Caspar. In 64,41 seconden bleef het duo onverslaanbaar. De Brit Lance Whitehouse kwam met Miss Belvedere (Ashby) nog het dichtst in de buurt; in 66,75 seconden werden zij tweede.

De Duitser Jörg Oppermann rekende in deze proef op Che Guevara 17 (Concept 2), een zeventienjarige Holsteinerhengst. Zij werden uiteindelijk derde, vlak voor Tanguy Dobremez en Psyche de Virton (Kashmir van Schuttershof). Philip Houston en Loewenherz 81 (Lordano 7) rondden de top vijf af voor Duitsland.

Ook onze landgenote Annelies Vorsselmans wist enkele punten te verzamelen in deze proef. Met haar Chippendale Z-dochter Chavantele Z werd ze elfde.

Jonas Vervoort kon op zijn beurt vierde worden in de Silver 2 1,35m, de proef die zonet ten einde ging. Cibalia (Numero Uno) sprong onder Vervoort foutloos rond in 61,87 seconden. De Zweedse Stephanie Holmén won in het zadel van haar AES-hengst Billy Cointreau (Billy Congo). De Franse Pénélope Leprevost werd tweede met Exellentie (Berlin), Katie Pytches en CSF Olympic Lady (Luidam) werden derde.

Klik hier voor alle resultaten.