Anne De Doncker rijdt naar winst op LRV Indoor Affligem

Anne De Doncker rijdt naar winst op LRV Indoor Affligem
Afgelopen zondag vond bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat de LRV Indoor van Affligem plaats. In de voormiddag werden de reeksen B tot M gesprongen en in de namiddag werd ook de klasse Z nog gesprongen.

In deze hoogste reeks ging de overwinning naar Anne De Doncker van LRV Wambeek met Hitoya LCS. Zij waren de enigste combinatie die in een barrage met zes foutloos rond wisten te komen. Ze deden dit in een tijd van 53.07 seconden. Op de tweede plaats zagen we Niel Vangelder en Imogen de Regor. Zij kregen vier strafpunten in de barrage in een tijd van 49.23 seconden. Josefien Lemaire maakte de top drie compleet met Felinke van de Rispen. Voor hun noteerden we een fout in de barrage in 49.24 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Gert Bosmans met Arona van de Rozendaal en Jan Lamberts met Hatchoum LV Z. Zij kregen beiden een fout in respectievelijk 53.49 seconden en 53.87 seconden.

Maarten Tirry van LRV Asse wist een overwinning te behalen in de klasse Midden (namiddag). Met Kira Van Waerbeek reed hij twee foutloze omlopen en in de barrage was hij de snelste met een tijd van 32.63 seconden. De nog jonge Shauni Van Opstal (LRV Nederokkerzeel) maakte ook indruk met Frou Frou van de Bremboshoeve. Na een barrage zonder fouten te maken in 34.36 seconden eindigden ze op een tweede plaats. Anouk De Proft zagen we op de derde plaats met Karamba. Zij kwamen in de barrage door de chrono na 35.99 seconden en wisten eveneens de nul op het scorebord te behouden.

Verder in de top vijf zagen we Katleen Cromphout met Veronica van de Brandwacht en Hans De Ridder met Jelco van 'T Farsenhoven. Zij behaalden respectievelijk twee en vier strafpunten.

Ook in de voormiddag schreef Maarten Tirry de proef op zijn naam met Kira van Waerbeek. Zij waren de enigste combinatie die foutloos wist te blijven over de twee omlopen. Dat deden ze ook nog eens in de snelste barragetijd met 37.44 seconden. Niel Vangelder werd tweede met Davigne van het Netedal. Zij kregen in de barrage een fout aangerekend en hadden een tijd van 39.93 seconden. Op drie zagen we Mele Bosmans met Esprit, na vier strafpunten in de barrage in 40.66 seconden.

De top vijf werd compleet gemaakt door Paulien De Pauw met Miss Grey en Katleen Cromphout met Beronica van de Brandwacht. Zij behaalden respectievelijk 6 en 9 strafpunten.

In de klasse L reed Anouk De Proft van LRV Opwijk naar de winst met Hedurige. Zij bleven samen met negen anderen foutloos en gingen door naar de barrage. De Proft zette in deze allesbeslissende barrage de snelste rit neer zonder fouten in 32.71 seconden. Jeroen Van Damme kwam met Kiron van het Kauterhof iets later door de chrono in deze barrage. Met een nulrit in 32.78 seconden werden zij tweede. Gert Dierickx en Leandro van den Ouden Eik zagen we op de derde plaats. Zij bleven foutloos in 34.35 seconden.

Anne De Doncker won deze proef in de voormiddag. Met Gazelle van Moretus kwam zij foutloos door de eindstreep in barrage na 31.96 seconden. Gert Dierickx wist het eveneens foutloos te doen met Leandro van den Ouden Eik en dit in 39.75 seconden. Zij waren de enigste combinaties die binnen de tijd door de chrono kwamen. Jo Thiry maakte de top drie compleet met Lente Van 'T Maailand. Zij kregen in de barrage een tijdsfout aangerekend.

Klik hier voor de resultaten van de voormiddag.

Klik hier voor de resultaten van de namiddag.