Ann-Florence Noppe domineert de Z-proef op LRV Indoor Sijsele

Ann-Florence Noppe domineert de Z-proef op LRV Indoor Sijsele
Afgelopen zondag waren LRV-ruiters welkom op de Indoor Sijsele, in de New Flandria Ranch te Torhout. Er werden telkens twee manches gereden, een in de voormiddag en een in de namiddag. In de hoogste reeks, de klasse Z, was Ann-Florence Noppe oppermachtig.

Met haar Elegance "F" won ze zowel in de voor- als namiddag. In de voormiddag won ze de Z-proef rechtstreeks op tijd. Ze vlogen door de finish in 45:91 seconden, ruim vier seconden sneller dan de nummer twee, en dat leverde hen de overwinning op. Op twee zagen we Jonas Soenens met onder het zadel Grand Veneur vd Meerdijk. Zij klopten af op 45:20 seconden.

Stephanie Eeckhout reed Dolores naar de derde plaats. Voor Camiel Capoen en Punto was er een vierde plaats. Zij hadden de aller snelste tijd neergezet (38:63 seconden), maar kregen onderweg een spijtig foutje. De top vijf werd afgesloten door Robin Dupon en Breezer vd Roterijhoeve. Ook zij kregen vier strafpunten tegen.

Tijs Vandenberghe domineerde dan weer de klasse M. Met Jessy van't Verloren Kost won hij de proef in 42:51 seconden. Met zijn andere paard, Gazira, werd hij ook nog tweede. Nu klopte hij af op 45:06 seconden.

Pieter Desimpel finishte met Hyantha vd Mispelaere ietsje langzamer, en zo eindigden ze op de derde plaats. Steven Decock (Kairo vh Speienhof) en Lennart Vermeulen (Ishtar vd Meulewaele) vervolledigden de top vijf.

In de klasse B werd er op stijl gelet. Jana Hyssels en Kantor leverden het mooiste rondje af, en werden beloond met de hoogste score van 67 stijlpunten. Op de tweede plaats kregen we Michelle Vanhecke en Boris van de Pullewouwe, zij kregen slechts een puntje minder. Lennart Vermeulen behaalde met Mylady van den Doorn een derde plaats.

Aan het begin van dit artikel stond al dat Ann-Florence Noppe ook de klasse Z in de namiddag won. Ze kon weer rekenen op Elegance "Z". Ze sprongen door de barrage in 31:90 seconden, maar kregen wel een foutje. Ruben Lannoo en Belle D'Or waren een stuk sneller (27:32 seconden), maar zij kregen 8 strafpunten aangerekend. Zo eindigden ze op de tweede plaats.

Sander Veracx reed General vd Lindehoeve naar de derde plaats, eveneens na 8 strafpunten. Enkel de top drie wist door te stoten naar de barrage. Robin Dupon (Breezer vd Roterijhoeve) en Geert Storme (Heather 't Hof ter Kalvekete) werden vierde en vijfde, na 4 strafpunten in de basisomloop.

In de namiddag moest Tijs Vandenberghe in de M-proef de eerste plaats afstaan aan Tom Kindt. Hij reed Ilona vd Rozeboom vliegensvlug door de barrage in 27:54 seconden, en dat leverde hen de overwinning op. Vandenberghe werd tweede met Gazira, in een snelle tijd van 28:12 seconden.

Voor Dimitri Hooft en Barracuda vd Viking was er een derde plaats. Geert Storme (Jakarta 't Hof ter Kalvekete) en Jolien Demeyer (Grappa vh Pijnvenhof) vervolledigden de top vijf.

In de namiddag was er ook een L-proef. Die werd gewonnen door Jurrian Vanden Bussche en Hyantha vd Mispelaere in een tijd van 24:40 seconden. Dat was 3,01 seconden sneller dan de nummer twee, Stefanie Callens. Zij zat in het zadel van Luna ter Kouter. Ruben Lannoo en Luka vd Hazahoeve sprongen naar de derde plaats.