Animo Cup: Sam Polleunis springt naar de overwinning in Animo Speed Class eindklassement

Animo Cup: Sam Polleunis springt naar de overwinning in Animo Speed Class eindklassement
In Sentower Park kent de Animo Cup vandaag de ultieme ontknoping. Daarnet werd de laatste manche van de 1,30m Speed Challenge gereden. Die manche kwam op naam te staan van Laurie Léonard en Diva Ste Hermelle. De tweede plaats ging naar Sam Polleunis en Eurli Fravanca. Zij bleven van het hout en finishten in 55,31 seconden. Polleunis werd ook meteen de eindlaureaat. Laurie Léonard eindigde vandaag naast de eerste ook nog op de derde plaats met Quetsche Du Breau. Deze combinatie noteerde een tijd van 56,40 seconden.

De vierde plaats ging naar Philip McGuane. Hij reed zijn Judas vd Donkhoeve in 57,80 seconden naar de eindmeet. Johnny Geusens en Killer vervolledigden de top vijf.

In het eindklassement eindigt Polleunis dus op de eerste plaats. Hij had aan de tweede plaats vandaag voldoende om de overwinning in het eindklassement binnen te halen. Hij kon dus ook na deze manche zijn plaats in het klassement bewaren. De tweede plaats in het eindklassement ging naar Bernardo Alves. Laure Léonard steeg vandaag van de zevende naar de derde plaats en vervolledigde zo het podium.