Amber Goethals snelt naar de eerste plaats tijdens LRV Moerbeke

Amber Goethals snelt naar de eerste plaats tijdens LRV Moerbeke
LRV Moerkerke ontving afgelopen weekend de LRV springruiters van de omliggende verenigingen. Alle springklasse kwamen aan bod. Gaande van aspiranten, beginnelingen over licht, tot minden en zwaar.

In de klasse midden was het de club van Moerbeke- Waas die de plak zwaaide. We vinden 3 van hun leden terug in de top 5. Je zou denken met zo een overmacht moet er wel één ruiter uit  Moerbeke- Waas winnen. Wel dat was buiten Temmerman Bart van de vereniging uit Kalken gerekend. Hij won met kortste tijd van 34.54 seconden. Hiervoor had Bart zijn Kryptonite Van Ten Bos gezadeld. De ruiters van Moerbeke- Waas bezetten de 2de tot de 4de plaats. Kelly Vercauteren was de snelste van het 3- tal. Zij klokte met Lingapore Van De Rhamdia Hoeve af in 36.67  seconden. Kelly bezette ook de 3de plaats met haar Ginkepi Van De Rhamdia Hoeve. Koen Cerpentier eindigde met Lotus Van D'Abdelendreef op de 4de plaats in 37.69 seconden. De top 5 werd afgesloten door Stany Bral uit Sint- Gillis- Waas. Hij eindigde zijn barrage in 40.88 met Lou Van De Kornelishoeve.

In de klasse zwaar was het de club van Bassevelde die de loftrompet mocht bovenhalen. Zij namen de 1ste en de 4de plaats voor hun rekening. De overwinning ging naar Amber Goethals. Zij loodste Kosmic Black Ice VD Bucxtale naar de overwinning in 38.58 seconden. Haar paard zag bij dezelfde fokker, Jurgen Goethals, het levenlicht daar waar ook de Belgisch Kampioen 7- jarige paarden Kannabis vd Bucxtale (Contact vd Heffinck) het eerste licht zag. Op de 2de plaats eindigde Gert Geeroms met zijn Attentive G&G Z voor de rijvereniging uit Kerksken in 44.20 seconden. Ivan Vanhove met Jumper van Spieveld uit Sint Niklaas zagen hun rit niet foutloos eindigen in 55.25 seconden. Amber Goethals was met Isaura Van De Meerputhoeve de snelste 4- punter uit het basisparcours. De Cock Thomas uit Eksaarde Doorslaar nam de 5de plaats voor zijn rekening samen met zijn Jolie Van 'T Hof Te Ruyte.

Klik hier voor de uitslag