Alweer prijs voor Hendrik Denutte in Oliva Nova

February 17, 2017

Hendrik Denutte is in vorm vandaag bij de Mediterranean Equestrian Tour. Vanmorgen begon hij al met wins in de Gold Tour en zojuist sluit hij de dag af met prijs in de 1m45 rankingproef.

In het zadel bij Cassis van de Kranenburg (v. Toulon) sprong de ruiter naar een goede notering net buiten de top vijf. Samen de ruin uit de fokkerij van zijn schoonvader Jacques Leterme overwon hij in 35.36 seconden de tweede fase van het parcours. Dat leverde hem een zesde plaats  op achter de Zweedse amazone Petronella Andersson. Die maakte in het zadel bij de holsteiner merrie Cantacorda de top vijf compleet.

Winst in de rubriek over twee fasen was er voor de Fransman Harold Boisset en de Selle Francais merrie T’Obetty du Domaine (v. Kashmir van Schuttershof). Het Franse duo had slechts 33.66 seconden nodig om foutloos door het parcours te gaan. Op plaats twee was het de Duitse Simone Blum. Zij kwam met DSP Alice (v. Askari Askari)in 34.09 seconden over de eindstreep en was daarmee drie tienden sneller als de Ier Thomas Ryan.

Zwitsers paard van het jaar Corbinian (v. Cornet Obolensky) sprong met ruiter Steve Guerdat  naar de vierde plaats. Met zijn Wereldbeker troef stopte Guerdat de klok op 35 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.