Alexander Housen wint de kleine Gold GP in Lier

Alexander Housen wint de kleine Gold GP in Lier
In het Azelhof in Lier kunnen we drie dagen lang genieten van topsport op nationaal niveau tijdens de GOLD League. Gisteren was er de kleine Grote Prijs over een hoogte van 1m40. Daarin waren Alexander Housen en Esprit vd Wellington de onklopbare combinatie. Zij vlogen door de finish in de snelste tijd van 25,30 seconden.

Charlotte Spaas Levallois zat het winnende duo wel op de hielen. Met haar Eblesse vh Scheefkasteel finishte ze slechts ietsje langzamer, en in 25,80 seconden nam ze de tweede plaats voor haar rekening. De top drie werd vervolledigd door Eduardo Gouveia en Femme Fatale De Muze. Zij bleven Antonia Andersson en Non Stop voor, die vierde werden. Josee De Vetter sloot met Casanova de top vijf af.

Koen Vereecke was dan weer de man in vorm tijdens de 1m30-rubriek. Met Jade Van Ten Breebroek klokte hij af op 67,56 seconden, en dat was meteen goed voor de eerste plaats. Thibault Philippaerts nam met Ustina Sitte de tweede plaats voor zijn rekening in 68,22 seconden. De top drie werd vervolledigd door Johnny Geusens en Killer. Zij waren slechts 5 honderdsten langzamer dan de nummer twee. Voor Loic Massart (Et Alors Des Hurlevents) en Eduardo Gouveia (Femme Fatale De Muze) was er een vierde en vijfde plaats.

Gisteren begon de dag met een 1m20-proef. Ook daarin was Thibault Philippaerts succesvol. Met Vanessa Des Hayettes won hij de proef in 28,69 seconden. Voor Lucien De Wachter en Fuvuzela was er een tweede plaats in 28,78 seconden. Nicola Rombouts sloot met Fuptric Van Beek de top drie af.

Op vrijdag werd de dag afgesloten met een 1m40-rubriek. Daarin was James Peeters heer en meester. Hij kon rekenen op J'Adore vh Schaeck om de snelste tijd van 70,92 seconden neer te zetten. Charlotte Spaas Levallois en Eblesse vh Scheefkasteel waren ook weer van de partij. Zij werden opnieuw tweede, dit keer in een tijd van 71,94 seconden.

De derde plaats was voor Chaouki Rijnders en Cabalero Z. Zij bleven Michael Vreys en Heart Beat vd Bisschop voor, die vierde werden. De top vijf werd afgesloten door Kim Thiry en Il Gagne vd Kwade Heyde.

Klik hier voor alle resultaten