Alberto Zorzi wint Grote Prijs Londen voor Harrie Smolders.

Alberto Zorzi wint Grote Prijs Londen voor Harrie Smolders.
De 1.60m vijfsterren Grote Prijs in Londen was de afloop van vijf dagen topsport in de Olympia hallen. Het was een spannende strijd. In totaal kwalificeerden 12 combinaties zich voor de barrage van deze Grote Prijs.

De Belgen hadden het geluk niet aan hun zijde. Geen van de combinaties kwam terug aan de start van de tweede omloop.

Guy Williams was de eerste aan de start van de barrage in het zadel van de 12-jarige SF-hengst, Rouge de Ravel (v. Utimo van ter Moude).

Paul Estermann volgde als tweede aan de start met de 9)jarige Ugano Sitte-zoon, Curtis Sitte. Het duo noteerde één springfout.

Het was wachten tot de vierde combinatie voor de eerste foutloze omloop. Michael Whitaker noteerde een foutloze omloop in het zadel van de 11-jarige AES-merrie, Jb's Hot Stuff (v. Locarno 62). De combinatie nam een gedurfde aanloop naar de dubbel combinatie doorrijdend naar de gebogen lijn stijlsprong. Uiteindelijk stopte het duo de timer op 34,30 seconden.

De Australische amazone, Edwina Tops Alexander sprong met de 9-jarige BWP-ruin, Inca Boy van T Vianahof (v. Diamant de Semilly) als tweede foutloos rond. De Australische had wel ongeveer zes seconden meer tijd nodig en finishte in 40,24 seconden.

Maikel van der Vleuten verbeterde deze tijd met de 9-jarige KWPN-merrie, Dana Blue (v. Mr. Blue). Van der Vleuten klokte foutloos af in 36,11 seconden. Harrie Smolders kwam nadien aan de start en snelde uiteindelijk naar de een tijd die deze van Whitaker voorbij stak.

Smolders en de 13-jarige Zinius (v. Nabab de Reve) struikelden even na de tweede hindernis, maar herpakten zich volledig en haalden uiteindelijk de finish in 34,24 seconden.

De Italiaanse sprinruiter, Alberto Zorzi deed er no een schepje bovenop en snoepte enkele tienden van een seconde van Smolders' tijd. Zorzi en de Catoki-dochter, Contana grepen uiteindelijk de overwinning op Harrie Smolders met Zinius en Michael Whitaker met Jb's Hot Stuff.

De top vijf werd verder afgewerkt door Maikel van der Vleuten en Edwina Tops Alexander. Enkel deze vijf duo's noteerden een dubbele foutloze omloop.


Klik hier voor de resultaten