16-jarige amazone wint het BK bij de 5-jarigen

16-jarige amazone wint het BK bij de 5-jarigen
Na regen komt zonneschijn en dat mogen ze hier in Gesves letterlijk nemen! Net op tijd want vandaag staan er twee finales van het Belgisch kampioenschap voor jonge springpaarden (5- en 6-jarigen) en één finale van de Beker van België (7-jarigen) op het programma.
De eerste finale van het BK was die voor 5-jarige paarden. Van de 46 finalisten wisten er 9 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Daarin was de amper 16-jarige Waalse amazone Laurie Leonard de beste met de sBs ruin Elton (Dark de la Hart x Caesar van de Helle)) van eigenaar Dominique Joassin. Het duo was in de barrage de snelste in een tijd van 37:32 seconden. Elton kon zich voor dit Belgisch kampioenschap kwalificeren dankzij de extra selectieproef die eind juli werd georganiseerd in Gesves.

De vice-kampioen is Walter Lelie met de KWPN'er Fenne. Zij eindigden hun barrageronde in een tijd van 40:44 seconden. Voor Yves Vanderhasselt en de BWP hengst Keops vd Begijnakker (v. Indoctro) was er een bronzen medaille. De top drie krijgt ook een ticket voor het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Zangersheide volgende maand.
Steven Van Meersche (4e) reed heel snel met Ellinor Z (v. Epleaser van 't Heike), maar verloor veel tijd door grote wendingen te nemen. Marilyn Vorsselmans en Chavantele Z (v. Chippendale Z) deden het ook zonder springfouten, zij eindigden op de 5e plaats.

Christophe Vanderhasselt en Key Biscane 111 (v. Der Senaat 111) waren de snelste vierfouters op de 6e plaats. Key Biscane was de enige van de cycluswinnaars die de barrage wist te halen.
De overige ereplaatsen waren voor Celine Sillis (Kobra DB), Tom Verduyn (Kosmo van Hof Ter Boone) en Stephanie Servais (Klark Kent C).

IMG_9323 IMG_9327 IMG_9346 IMG_9347 IMG_9372 IMG_9381 IMG_9388 IMG_9393 IMG_9399 IMG_9400