1 miljoen dollar HITS Grand Prix zege voor Mandy Porter

March 20, 2017

Afgelopen weekend waren alle ogen gericht op het Saut Hermés in Parijs . Maar aan de andere kant van de ocean stond er in een titanen strijd veel op het spel. In California werd de  de Grote Prijs van de HITS Thermal verreden. En daar viel 1 miljoen dollar te verdienen!

Niet enkel Amerikaanse ruiters waren naar Thermal gegaan om kan ta maken op de grote prijs. Enkele Europese toppers waaronder de Ier Cian O’Connor waren ook afgereisd om kans te maken op een flink zak centje.

Slechts zes combinaties wisten zich plaatsten zich voor de barrage om te gaan strijden om de eindoverwinning die naar de Mandy Porter ging. In het zadel bij  Milano (v. Orlando van de Heffinck) klokte de Amerikaanse amazone de onverslaanbare tijd van 41.60 seconden.

Canedese noorderbuur Tamie Phillips kwam met Cristar (v. Cristo) 0.3 seconden tekort  en werd tweede.  O’Connor was ook niet voor niets naar California gevlogen. Hij sprong met Good Luck (v. Canturo) in 43.98 seconden naar de derde plaats.

Ook de vierde en vijfde plaats ging naar Europese ruiters. De Duitser Andre Thieme werd vierde met Conthendrix, terwijl Fransman Eric Navet met Catypso vijfde werd.

Kijk hier voor alle resultaten.