Senga wint de Prix de Diane

June 19, 2017

Op zondag stelde Longines zijn nieuwe vrouwen uurwerk voor tijdens de wereldbekende Prix de Diane Longines in Chantilly, nabij Parijs. Deze Groupe 1 race voor driejarige volbloed merries werd gereden over een afstand van 2.100m meter.

De zestien top gefokte merries streden om de prijzenpot van een miljoen euro waarvan 571.400 euro voor de winnaar. Senga (Blame x Beta Leo) streek na een spannende koers met de eer en wordt traditiegetrouw ingeschreven voor de koers der koersen: de Prix de L’Arc de Triomphe.

Favoriet Rhododendron (Galileo x Halfway to Heaven) had al een groupe 1 op haar naam staan en was daardoor de meest ervaren merrie van het veld. Zij werd echter in de laatste 800 meter van de koers ingehouden en finishte niet omdat ze niet rad liep.

De andere favoriet, Terrakova (Galileo x Goldikova) werd bij de start gehinderd door de naast haar koersende paarden en kon daardoor niet echt in het ritme komen. Desondanks koerste de merrie sterk en bij de fotofinish bleek dat zij met een neuslengte verschil als derde finishte achter Sistercharlie.

Een opmerkelijk optreden werd verzorgd door Haya of Fortune (Haya Sama x Soldier of Furtune v. Galileo). Vertrokken vanuit de buitenste, en daardoor de ongunstigste startbox, koerste Haya of Fortune naar de kop van het veld en bepaalde tot 400 meter voor de finish het hoge tempo. Zij kwam net in het laatste stuk van de race tekort en de enige die profijt van haar tempobepaling hadden, waren de nummers één, twee en drie van de race.

 

Equnews /

Horses